Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.454
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.454
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kuzey Koreli Korsanlar, 27 Milyonluk ETH Aklamaya Çalışıyor

ETH

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları Harmony köprüsü saldırısından 27 milyon dolarlık ETH aklamaya çalışıyor.

Harmony köprü saldırısının arkasındaki Kuzey Koreli saldırganlar, Haziran ayında çalınan fonları aklamaya çalışmaya devam ediyor. Blok zinciri dedektifi ZachXBT tarafından 28 Ocak’ta açıklanan zincir üzerindeki verilere göre, failler hafta sonu boyunca yaklaşık 27 milyon dolar değerinde 17.278 ETH taşıdı.

ZachXBT bir Twitter başlığında, tokenlerin hangi platformlardan alındığını açıklamadan, tokenlerin altı farklı kripto borsasına aktarıldığını yazdı. İşlemleri üç ana adres gerçekleştirdi.

ZachXBT’ye göre, borsalar fon transferleri hakkında bilgilendirildi ve çalınan varlıkların bir kısmını dondurdu. Kripto dedektifi, istismarcıların parayı aklamak için yaptıkları hareketlerin, 60 milyon doların üzerinde paranın aklandığı 13 Ocak’ta yapılanlara çok benzediğini söyledi.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Lazarus Group ve APT38’in 100 milyon dolarlık saldırının arkasındaki suçlular olduğunu doğruladı.. FBI konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “soruşturmamız sayesinde, DPRK [Kuzey Kore] ile ilişkili siber aktörler olan Lazarus Group ve APT38’in Harmony’s Horizon köprüsünden 100 milyon dolarlık sanal para biriminin çalınmasından sorumlu olduğunu doğrulayabildik” dedi.

Harmony’nin Horizon Köprüsü, Harmony ile Ethereum ağı, Binance Chain ve Bitcoin arasındaki transferi kolaylaştırıyor. Platformdan 23 Haziran’da yaklaşık 100 milyon dolar değerinde bir dizi token çıkartıldığı bilinmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsini

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir