Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.947
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.947
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Hindistan Kriket Liginde Kripto Reklamı Yasaklandı

Hindistan Kripto

Hindistan yetkilileri ülkedeki kadınlar kriket liginde kripto para ve kripto şirket reklamları ve sponsorlarını yasak getiriliyor.

Hindistan’da kadınlar kriket liginde kripto reklam ve sponsorluğu yasak getirilmekte. Bu yasak, yerel kripto para birimleri konusundaki sert tutumlarıyla bilinen Hindistan Kriket Kontrol Kurulu tarafından belirlenmekte. Kurul, Kadınlar Premier Ligi takımlarına 68 sayfalık bir tavsiye göndererek, kumar ve tütün endüstrileri arasında kripto para birimlerinden de bahsedilen reklamı yapılamayacak faaliyetleri belirledi.

Bu yasak, erkekler kriket Premier Ligi için getirilen bir önceki yasağın ardından geldi. Öncesinde, Hindistan Premier Ligi en az iki yerel kripto borsasıyla işbirliği yapmıştı. Ancak, kripto işletmeleri sorumluluk kaygıları nedeniyle Premier Lig’de reklam vermemeye karar verdiler.

Tahmini 115 milyon kripto para yatırımcısına ev sahipliği yapan Hindistan, 2022 yılında, kripto ile ilgili gerçekleşmemiş kazançlar ve işlemler için sakatlayıcı vergiler talep eden ve vatandaşlarının gerçekleşmemiş kripto kazançları için %30 vergi ödemesini gerektiren iki yasa çıkardı.

Hindistan’da kripto para birimleri konusunda baskı artarken, bazı yatırımcılar bu yıl sektörde hafifletecek bir değişiklik bekliyordu ancak 2023 ulusal bütçesi bu beklentileri karşılamadı.

Ülkenin maliye bakanı Nirmala Sitharaman, kripto konusunda küresel bir düzenleyici çerçeveye inanmakta, bu yüzden muhtemelen Hindistan rejiminde özerk bir şekilde başlatılan herhangi bir dramatik değişiklik görülmesi beklenmiyor.

Kripto reklamcılığı, küresel düzenleyiciler ve icra kurumları için sıcak bir konu haline geldi. Birleşik Krallık’ta yeni önerilen reklam kuralları, kripto firmalarının yöneticilerinin tanıtımla ilgili belirli gereklilikleri yerine getirmedikleri için iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini gösteriyor.

Bu yasak, kripto para birimlerine yönelik olarak dünya genelinde yapılan sıkı düzenlemelerin bir parçası olarak görülebilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir