Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.029
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.029
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

FTX Varlıklarında Büyük Oranda Eksiklik Olduğu Ortaya Çıktı

FTX

Geçtiğimiz yıl iflas eden kripto para borsası FTX, dijital varlıklarında ve itibari para varlıklarında “büyük bir eksiklik” olduğunu açıkladı.

İflas eden kripto borsası FTX, müşteri fonlarının milyarlarca dolar değerinde eksik olduğunu söyledi ve hem borsadan hem de ABD merkezli kolu FTX US’den kaynaklanan eksiklikleri açıkladı. FTX, 2 Mart’ta yayınladığı sunumda, borsa cüzdanlarında ve fiat hesaplarında 2,2 milyar dolar olduğunu ve bunun 694 milyon dolarının likit “Kategori A Varlıkları” olarak bilinen nakit, sabit paralar, Bitcoin ve Ether’i içerdiğini belirtti.

FTX, kendi FTX Token’ını içeren daha az likit “Kategori B Varlıkları” arasında fazlalıklar kaydetti, ancak bu varlıklar diğer varlıklarındaki açıklara kıyasla önemsizdir.

Borsa cüzdanlarında borsanın kardeş ticaret şirketi Alameda Research tarafından 9,3 milyar $ net borçlanma ve FTX US’den Alameda’ya 107 milyon $ net borç gösterildi. Toplamda FTX, tüm cüzdan ve hesaplarda 8,6 milyar dolar açık kaydederken, FTX US 116 milyon dolar açık kaydetti.

FTX’in yeniden yapılandırma sorumlusu ve CEO’su John J. Ray III, sunumun “bu durumun gerçeklerini ortaya çıkarmaya” devam ettiğini söyledi.

Ancak, FTX borsasının varlıklarında büyük ölçüde birbirine karışma ve defterlerin ve kayıtların eksik veya tamamen yok olduğu şeklindeki açıklaması, FTX’in sorunlarına işaret etmektedir.

Bu açıklamaların ardından, eski FTX mühendislik direktörü Nishad Singh, telgraf dolandırıcılığı ile telgraf ve emtia dolandırıcılığı komplosu suçlamalarını kabul etti.

Singh’in itirafı, Bankman-Fried’in yakın çalışma arkadaşlarından bazılarının geçtiğimiz aylarda ABD savcılarıyla işbirliği yapmayı kabul etmelerinin ardından geldi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir