Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.479
% 0.13
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.479
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

HSBC ve Nationwide Kredi Kartı İle Kripto Alımını Yasaklıyor

HSBC Nationwide

Birleşik Krallık bankaları HSBC ve Nationwide, perakende müşterilerinin kredi kartları aracılığıyla kripto para alımlarını yasaklayacaklarını açıkladı. Bu adım, Birleşik Krallık’taki bankaların kripto varlıklar üzerindeki kısıtlamalarını sıkılaştırmaya devam ettiğini gösteriyor.

Bloomberg’in 2 Mart tarihli bir raporuna göre, HSBC ve Nationwide bu yasağı uygulamaya alarak, Birleşik Krallık düzenleyicilerinin uyarılarına ve kripto endüstrisinde yaşanan skandallara bir yanıt veriyor.

Nationwide, kripto varlıkların banka kartı alımlarında günlük 5.000 İngiliz Sterlini (5.965 $) limit uygularken, kredi kartlarının artık kripto işlemleri için kullanılamayacağını bildirdi. HSBC müşterilerinin ise geçen ay kredi kartlarıyla kripto alımları yapmaları yasaklanmıştı.

Her iki banka da, Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından kripto varlıklarla ilgili riskler hakkında yayınlanan uyarılara işaret etti. Ayrıca, HSBC daha önce Ağustos 2021’de, ülkedeki düzenleyici statüsüyle ilgili endişeleri gerekçe göstererek Binance’e kredi kartı ödemelerini yasaklamıştı.

Bu adımlarla birlikte, Birleşik Krallık’ta kripto hizmetlerine kısıtlama getiren diğer bankalar Santander, Natwest Group ve Lloyds Banking Group da bulunmakta. Kısıtlamaların çoğu kripto borsası Binance’i hedef alıyor.

Belge, algoritmik sabit coinler, değiştirilemez tokenler ve ilk dijital para teklifleri de dahil olmak üzere bir dizi kripto varlık türünü ele alıyor. Ayrıca Düzenleyiciler, özellikle kripto varlıkların kullanımında artan risklere karşı endişe duyuyorlar ve bunları düzenlemek için yeni kurallar ve düzenlemeler geliştiriyorlar.

Son olarak Birleşik Krallık’taki bankaların kripto varlıklara getirdiği kısıtlamaların sebepleri arasında, kripto para birimlerinin yüksek volatilitesi, dolandırıcılık ve suistimal riskleri, kara para aklama ve terörizm finansmanı gibi konular yer alıyor. Bankalar, müşterilerinin güvenliğini ve finansal istikrarı korumak için kripto varlıklara karşı daha sıkı tedbirler alıyorlar.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir