Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.712
% 4.20
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.712
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

İngiltere Kripto İhraç ve Stake Kuralları Önerecek

İngiltere

İngiltere Merkez Bankası (BOE) İhtiyati Politika Direktörlüğü İcra Direktörü Vicky Saporta, Birleşik Krallık’ın banka düzenleyicisi İhtiyati Düzenleme Kurumu’nun (PRA) kripto para birimlerinin çıkarılması ve elde tutulması için kurallar önereceğini duyurdu.

Kurallar, Basel III kuralları ve Finansal Hizmetler ve Piyasalar (FSM) tasarısı dikkate alınarak geliştirilmesi planlanmakta.

PRA’nın kural koyması üç şey sağlayabilir: Birleşik Krallık’ın küresel bir finans merkezi olarak güçlü yönlerini kullanmak, iş yapılacak bir yer olarak Birleşik Krallık’a olan güveni korumak ve düzenlemeleri Birleşik Krallık koşullarına göre uyarlamak. Saporta, BOE ve PRA’nın diğer altı kurumla birlikte çalışarak “planlarımızı tek bir yerde ortaya koyan düzenleyici bir şebeke” oluşturduğunu söyledi.

Bu yeni çerçeve, şu anda yürürlükte olan ve çoğu Avrupa Birliği (AB) kuralları olan düzenlemelerin “labirentinin” yerini alacak. İngiltere, 2020 yılında AB’den çıktı. PRA’nın Basel 3.1 standartları kesinleştikten sonra bu standartların “uygulanması konusunda danışmanlık yapacağını” söyledi. Bu standartlar bankaların kripto para birimlerine maruz kalmalarını %1,250 risk primi ile sermayelerinin %1’i ile sınırlandırmalarını gerektiriyor. AB de benzer bir mevzuat üzerinde düşünmekte.

Saporta ayrıca uluslararası alanda faaliyet gösteren firmaların yerel standartlara uyum sağlama masraflarını karşılamak yerine tek bir küresel kural kitabını takip etmelerinin normalde daha kolay olduğuna inandığını söyledi.

FSM tasarısı, ödeme sistemleri ve e-para için mevcut BOE düzenlemelerini sabit paralara genişletecektir. Saporta, istişarelerin ardından, PRA’nın “PRA tarafından düzenlenen firmalar için yeni standartların diğer sektörler için kurallarla uyumlu olmasını” amaçladığını belirtti.

Birleşik Krallık, kripto para birimleri ve dijital varlıkların çıkarılması ve elde tutulması için düzenlemeler getirerek, dünya genelinde dijital varlıkların düzenlenmesinde liderlerden biri olmaya kararlı olduğunu gösteriyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

İngiltere Kripto İhraç ve Stake Kuralları Önerecek” te bir düşünce

  1. Pingback: HSBC ve Nationwide Kredi Kartı İle Kripto Alımını Yasaklıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir