Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.756
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.756
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Yeni Memecoin, OGz Nedir? Kazandırır mı?

OGZ Nedir

OGz Token’ın da ait olduğu memecoin’ler son zamanlarda kripto para piyasalarında en yaygın konulardan birisi haline gelmiştir. İnternet şakaları (meme’ler) den ilham alınarak yapılan bu tokenlar yatırımcılarına yüksek miktarlarda kazanç sağladı. Memecoinler hakkında daha fazla bilgi için bu konuda yazdığımız blog’larımızı okuyabilirsiniz.

Dikkatinizi çekebilir: Memecoinler Nedir? Neden Yükseliyor?

OGz Nedir?

OGz, MemeFi kavramını piyasaya kazandıran yeni tür bir memecoin’dir. Diğer memecoinlerin aksine, OGz sadece bir şaka tokeni değildir. Proje, meme kültürünü DeFi alanına taşımaktadır. OGz şu anda benzersiz bir tavsiye programına sahiptir. Bu program, ekosisteme yeni katılan kullanıcıları ödüllendirmek üzerine kurulmuştur.

Örneğin, bir X cüzdan sahibi Y cüzdanını ekosisteme dahil etdiğinde, X belirli bir miktar ödül alır. Bunun için yeni katılan cüzdan hem alım hem de satım işlemi gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu özellik, topluluğu büyütmek için tasarlanmış bir pasif gelir modelidir.

OGz Vergi Sistemi

Proje, kendi gelişimi ve topluluk büyümesini sağlamak adına yeni bir sistem kullanmaktadır. Kullanıcılar, OGz token kullanarak DeFi üzerinde yaptıkları her işlemde belirli bir miktar vergi öderler. Şu anda bu miktar %8’dir. Yani her kullanıcı, alım yaparken tokenın %3’ü, satım yaparken ise %5’i kesilecektir.

Peki, bu ücretler neden kesilir? İlk olarak belirli bir kısım yukarıda bahsettiğimiz tavsiye ödülleri için ayrılır. Bunun yanı sıra, likidite havuzları, staking ödülleri, gelecek planlar kasası ve OGz ekibi için de ayrılır.

Bu kesilen ücretlerin %1’i yönlendirmelere, %2’i pazarlamaya, %1’i dinamik staking’e, %1’i gelecek planlamalara, %3’ü ise takıma ayrılacaktır.

Dikkatinizi çekebilir: Bitcoin Neden Düşüyor?

OGz Token Güvenilir mi?

Ekip tarafından verilen bilgilerde, 2 adet denetim şirketiyle çalıştıkları belirtilmektedir: HACKEN, Echo. Fakat henüz bu denetimlerin sonuçlarını yansıtan herhangi bir rapor bulunmamaktadır. Bu raporun yakında kamuoyuna açık hale getirileceği belirtilmiştir.

Para Mühendisi YouTube Kanalında, sizler için HACKEN CEO’su Dyma Matviv ile yapmış olduğumuz röportajı izleyebilirsiniz. 

Projenin güvenilir denetim şirketleri ile çalışmasına rağmen, ortada henüz bir rapor olmadığından dolayı bizler de token’in güvenlik açısından analizini yapmaya gerek duyduk.

İlk olarak, incelenme sözleşme tarafında olacaktır. Sözleşmenin ethscan.io üzerinden alınan bilgiye (görsel 1) dayanarak, güvenli olduğunu görmekteyiz. Fakat bu veri tek başına yeterli değil.

Görsel 1

“Honeypot” kontrolü sonrası metadata sonuçları da (görsel 2) bu yönde olduktan sonra sözleşmede herhangi bir kritik durumun olmadığını görmekteyiz.

Görsel 2

Bir diğer önemli konu likiditedir. Token şuan sadece Uniswap üzerinde listeli olduğundan bu bilgiler (görsel 3) de ona dayanarak verilecektir. Aşağıdaki görselde yer alan bilgilere göre “Buy Tax” oranının %3, Sell Tax oranının ise %5 olduğunu görüyoruz.

Görsel 3

Dikkate alınması gereken bir diğer konu da token tutan cüzdan adresleridir. Bu yönde araştırmamız üç kısımdan oluşmaktadır: 1) Sözleşme Dağıtan Adres; 2) Token Sahibi Adres; 3) Token Tutan Adresler (Holder’lar) Bu adreslerin hiç bir şekilde yüklü miktarlarda token’a sahip olmaması gerekmektedir. 

İlk görselde (görsel 4.0) OGz Sözleşme Dağıtan Adresi görüntülemekteyiz. Burada adresin sadece Ethereum cinsinden varlığa sahip olduğunu görüyoruz.

Görsel 4.0

Bir sonrakı görsel (görsel 4.1) ise bize token sahibi hakkında bilgi vermektedir. Aynı şekilde bu adreste de “OGz Token” olmadığını görüyoruz.

Görsel 4.1

Üçüncü kısımda ise incelememiz gereken adresler token tutan holder sayısıdır. Resimden belli olduğu üzere (görsel 4.2) token’ı tutan cüzdanlar arasında en büyüğü toplam arzın %35’lik kısmına sahiptir. İkinci en büyük cüzdan ise arzın %16’sını toplamıştır. Fakat bu cüzdanlar bireysel cüzdanlar olmadığından herhangi bir satış baskısı yaratmayacaktır.

Unutmayın, bireysel cüzdanlar token’ın maksimum %5’lik arzına sahip olabilirler. Bu oran aşılırsa, token’da olası bir satış baskısı gerçekleşebilir. 

Görsel 4.2

Token holder’ları arasında en büyük arza olan sahip bireysel cüzdan,yalnızca %4’lük bir kısma sahiptir. Bu da tek bir cüzdanın satış baskısı yapamayacağını göstermektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir