Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.936
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.936
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Stars Arena Güvenlik Açığını Kapatarak FUD’u Ortadan Kaldırıyor!

Stars Arena

Geçtiğimiz günlerde büyük bir hype yakalayan SocialFi uygulaması Stars Arena ‘da güvenlik açığı oluşmuştu. Bu hata bilgisayar korsanlarının $2000 ele geçirmesine sebep oldu. Güvenlik açığıysa ekip tarafından anında kapatıldı.

Friend.tech’ten ilham alan  Stars Arena ‘nın arkasındaki ekip, hackerlerin Avalanche tabanlı merkezi olmayan sosyal medya platformundan $2000  ele geçirmesine neden olan bir güvenlik açığını kapattıktan sonra “koordineli FUD” olarak adlandırdığı olayı  reddetti.

5 Ekim’de ekip, Twitter’da yayınlanan bir gönderisinde açığın kapatıldığını belirtti.  ‘Yanlış anlamayın ama savaşın içindeyiz’ dedi.

Saldırının, saldırganlar için ekonomik açıdan uygun olmadığı ortaya çıktı. Bu saldırı, Avalanche’ın gas ücretlerinde büyük bir artışa neden oldu. Bu da hackten elde edilen kazancın tahmin edilenden çok daha maliyetli hale gelmesine neden oldu.

Sonuç olarak, saldırganların gas ücretlerine bu açıktan elde ettiklerinden daha fazlasını harcadıkları iddia edildi.

Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer, konuyla alakalı bir Tweet attı. CEO attığı tweette ortaya çıkan açıktan kazanılan her $0,04 için hackerlerin ortalama $0,25  harcadığını vurguladı.

 

Nispeten başarısız olan istismara rağmen, kripto topluluğu üyeleri Stars Arena ekibini eleştirdi.

Son olarak Stars Arena platformunun , Bitcoin ağındaki Alpha, Solana’daki Friendzy ve Arbitrum’daki PostTech gibi büyüyen sosyal finans platformları listesine katılan en yeni uygulama olduğunu hatırlatmak fayda var.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir