Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.931
% 2.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.931
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Fransa Merkez Bankasından CBDC Övgüsü!

Fransa Merkez Bankası

3 Ekim’de Banque de France‘ın ( Fransa Merkez Bankası ) ilk başkan yardımcısı Denis Beau, Merkez Bankası Dijital Para biriminin (CBDC) sınır ötesi ödemeleri geliştirmek için bir katalizör olduğunu ve yeni bir uluslararası para sisteminin temeli olarak tanımlayarak küresel perspektifi benimsediğini vurguladı. CBDC’lerin geliştirilmesinde sınır ötesi konuların düşünden ziyade sonradan ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Dikkatinizi çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 6 Ekim

Denis Beau, Banque de France’ın ( Fransa Merkez Bankası ) ilk başkan yardımcısı, CBDC geliştirme için iki geçerli yol belirledi. İlk olarak, toptan CBDC’ler ile mevcut sistemler arasında ortak standartlar oluşturulması ve birbirleriyle uyumun sağlanması yer almakta. İkincisi ise Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Uluslararası İskambil Bankası (BIS) tarafından desteklenen, bölgesel veya küresel CBDC platformlarının oluşturulmasını içerir. Toptan CBDC’lerin standartlaştırılması, bu platformlarda doğrudan takas edilmesine ve ödeme ve teslimat işlemlerine olanak tanır.

Beau, bir örnekleme olarak Project Mariana’yı referans gösterdi ve bu projenin otomatik piyasa yapıcısı (AMM) olanaklarını araştırarak başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirtti. Banque de France, Singapur Para Otoritesi ve İsviçre Ulusal Bankası‘nın işbirliğiyle gerçekleşen bu proje, Eylül sonlarında başarılı bir şekilde tamamlandı.

CBDC’lerin yanı sıra Beau, finansın tokenleştirilmesini ele aldı. Özel sektörün blockchain’in tam potansiyelini gerçekleştirebilmesi ve bu süreçte ortaya çıkan riskleri sınırlayabilmesi için kamu sektörünün daha fazla destek sağlamasının önemini vurguladı. Beau’ya göre, tokenleştirilmiş merkez bankası parası ve tokenleştirilmiş varlıklar, gelişmekte olan finansal peyzajda birbirini tamamlayan müttefiklerdir, rekabetçiler değil.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir