Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.832
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.832
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

El Salvador, Bitcoin İçin Madencilik Havuzunu Başlattı!

el salvador bitcoin madenciliği

Bitcoin madenciliği projesine başlayan Volcano Energy, Luxor Technologies ile işbirliği yaparak El Salvador’da Lava Pool adını taşıyan ilk Bitcoin madencilik havuzunu kurdu.


▪️ Bitcoin madencilerinin, bilgisayar güçlerini birleştirerek Bitcoin bloğunu bulma şanslarını artırmak amacıyla oluşturulan gruplara “madencilik havuzları” adı verilir.

▪️ El Salvador’daki Lava Pool projesi, Bitcoin madenciliğini merkeziyetsizleştirmeyi ve ülkenin düzenleyici şeffaflığından faydalanmayı amaçlıyor. Volcano Energy’in Baş Strateji Sorumlusu Gerson Martínez, “El Salvador’un sunduğu düzenleyici netlik ve istikrar ortamını değerlendirerek, Bitcoin işletmelerine yönelik istikrarlı bir platform sunmak amacıyla burada bir madencilik havuzu başlatma kararı aldık.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

▪️ Bunun yanısıra Luxor Operasyon Direktörü Ethan Vera ise “Bitcoin madenciliğinde coğrafi merkeziyetsizlik temel bir prensip olarak kabul edilir ve El Salvador’da madencilik havuzu altyapısının geliştirilmesi, bu önemli hedefe katkı sağlayacaktır” şeklinde ifade etti.

▪️ El Salvador’un batı bölgelerinde yer alan Santa Ana’da, Volcano Energy şu anda BTC madencilik tesisleri inşa ediyor. Bu tesisler, dünya genelinde ilk on havuzdan biri olan Luxor’un ağın toplam hash oranının %3.3’ünü temsil ettiği bir ortamda faaliyet gösteriyor. Luxor, Lava Pool’dan yönetim hizmetleri için sembolik bir ücret alacak ve karşılığında Lava Pool, daha düşük bir madencilik ücretinden faydalanabilecek.

▪️ Bu proje, 241 MW’lık yenilenebilir enerji üretmeyi hedefliyor ve bu enerjinin bir kısmı Bitcoin madenciliği için kullanılacak, geri kalanı ise yerel topluluklara uygun fiyatlı enerji sağlamak için kullanılacak. Bu sayede hem çevre dostu enerji kaynakları kullanılacak hem de yerel topluluklara ekonomik avantajlar sağlanmış olacak.


Haberlere Hızlı Bir Şekilde Ulaşmak İçin Buraya Tıklayıp Bizleri Google News Üzerinden de Takip Edebilirsiniz


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir