Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.623
% 0.75
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.623
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ripple, Mahkemeden SEC’in Temyiz Başvurusunu..!

Ripple Labs, geçtiğimiz gün yeni bir başvuruda Sec’in tekrar devam eden anlaşmazlıkla ilgili temyiz talebini geri çekti.

SEC, Ripple’ın bazı XRP satışlarının menkul kıymet yasalarını ihlal edip etmediğine dair Temmuz ayında alınan kritik kararın bir kısmına itiraz etmeyi planlıyor.

Ripple’ı temsil eden avukatlar,

“Ara temyiz için gereken istisnai koşullar mevcut değil” dedi.

“Öncelikle, Mahkemenin özet karar kararı, ara temyize uygun, kontrol edici bir hukuk sorunu sunmuyor” diye sözlerine devam ettiler.

“İkincisi, anlaşmazlığın sözde önemli gerekçesi yalnızca SEC’in Mahkemenin Howey’i Davalıların XRP’deki işlemlerinin çoğuna uygulamasından duyduğu memnuniyetsizliktir.”

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Sec’in Temyiz Başvurusu

Coin Mühendisi geçtiğimiz aya blog yazısında SEC geçen ay New York Güney Bölgesi’ndeki ABD Bölge Mahkemesi’ne ara temyiz başvurusunu onaylamasını isteyen bir önerge sunduğunu bildirmişti.

Daha sonra SEC avukatları, mahkemenin Ripple davasını ele alma şeklinin, düzenleyici kurum ile Binance ve Coinbase arasında devam eden diğer davalar üzerinde “önemli bir etkisi” olabileceğini öngörüyor.

Düzenleyici kurum, o dönemde temyizin gerekli olduğunu ileri sürmüştü çünkü bunlar, fikir ayrılığı icin gerekçelerin bulunduğu hukuki sorunların kontrol edilmesini içeriyor. Ayrıca bu konularla ilgili şimdi bir temyiz kararının alınması, davanın sona erdirilmesine maddi olarak ilerleme sağlayabilir.

Hakim Analisa Torres, geçtiğimiz ay Ripple’ın programatik XRP satışlarının, onlar için uygulanan kör teklif süreci nedeniyle menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğine karar verdi. Ayrıca token satışının kurumsal yatırımcılara doğrudan satışlarının menkul kıymetler olduğuna karar vererek SEC’e kazanç sağladı.

Fakat SEC, kararın programatik satışların yanı sıra mal ve hizmet karşılığında XRP teklifini ve satışını içeren “diğer dağıtımlar” ile ilgili kısmına itiraz etmek istiyor.

Ripple, SEC’in temyiz itirazına izin verilirse, XRP’nin kurumsal satışını içeren mahkeme kararına çapraz itirazda bulunmaya çalışacaklarını söyledi.

Ripple’ın avukatları, “Bu çapraz temyiz de yalnızca SEC’in vurgulamak istediği kısımların değil, tüm kaydın incelenmesini gerektirecek” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir