Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.841
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.841
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Eski SEC Başkanı ETF’ler Hakkında Açıklama Yaptı!

SEC,Bitcoin,ETF,BTC,Gary Gansler,Jay Clayton

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski başkanı Jay Clayton, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) gelecekte onaylanacağına olan inancını dile getirdi. Clayton’ın bu açıklamaları, SEC’in bu tür ürünler için yapılan başvuruları ertelemesinin ardından geldi.

Jay Clayton, 2017’den 2020’ye kadar SEC başkanlığı görevini üstlenmiş bir isimdir. 1 Eylül tarihinde CNBC’ye verdiği röportajda, hala böyle bir onayın gerçekleşeceğine inandığını ifade etti. Clayton, büyük finans kuruluşlarının kripto para piyasasına katılmasının, bireysel yatırımcıların Bitcoin’e maruz kalma şeklinde önemli bir değişimi temsil ettiğini vurguladı.

Özetle, eski SEC başkanı Jay Clayton, spot Bitcoin ETF’lerinin gelecekte onaylanacağına olan inancını dile getirerek, bu tür ürünlerin finans sektöründe önemli bir dönüşümü temsil ettiğini söyledi. Clayton’ın bu açıklamaları, SEC’in geçmişte bu tür başvuruları ertelemesi ve onaylamamasının ardından önemli bir açıklama olarak dikkat çekmektedir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Eski SEC Başkanı Bitcoin Spot ETF onayı hakkında şunları söyledi:

“Onay kaçınılmaz. Vadeli işlem ürünleri ile nakit ürünler arasındaki uyuşmazlık böyle devam edemez.”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski başkanı Jay Clayton, düzenlenmiş borsalarda işlem gören Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri üzerinden izlenen birkaç Bitcoin vadeli işlem ETF’sini zaten onayladığını, ancak doğrudan spot Bitcoin ETF’lerini henüz onaylamadığını belirtti.

31 Ağustos tarihinde SEC, BlackRock, WisdomTree, VanEck, Invesco Galaxy, Bitwise, Valkyrie ve Fidelity gibi yedi şirketin spot Bitcoin ETF başvuruları için inceleme süresini uzattığını açıkladı. Önemli olan bu spot Bitcoin ETF başvuruları için son inceleme tarihi 19 Ekim olarak belirlendi.


İlginizi Çekebilir:HashKey Capital, 100 Milyon Dolarlık Yatırım Yapmayı Planlıyor

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir