Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.928
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.928
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Vitalik Buterin MakerDao Hissesini Sattı

MakerDao

Elde edilen verilere göre, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, kalan 500 MakerDAO token hissesinin tamamını bugün CoW Protokolü’nde sattı ve karşılığında yaklaşık 580.000 dolar değerinde 353 ETH aldı.

Hareket Cuma günü yayınlanan bir Coin Mühendisi’nin blog yazısında MakerDao kurucu ortağı Christensen’in yeni bir özellik duyurması ile beraber geldi.

Bu özellik Solana blok zincirinden çatallanabilecek NewChain adlı yeni bir blok zinciri üzerine inşa edilen projenin yeniden uygulanmasına yönelik olmasıydı.

Christensen şu anda Solidity’de yazılan ve Ethereum’u temel alan proje için Rust tabanlı Solana kod tabanına geçişin önemli olacağını söyledi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Neden Solana?

Christensen, Solana’nın kod tabanının NewChain için keşfedilecek “en ümit verici” olduğunu 3 sebep ile açıkladı.

Öncelik Solana kod tabanının teknik kalitesi ve optimizasyonu, “FTX’in çöküşü” sonrasında Solana ekosisteminin dayanıklılığı ve başarılı çatalların geçmiş örnekleri yer alıyor.

Christensen, MakerDAO’nun NewChain’inin Ethereum ile Solana arasında güvenli bir köprü görevi görerek “bütün çoklu zincir ekonomisinin ağ etkisine destek” sağladığı bir gelecekten bahsetti.

Christensen ayrıca Cosmos’u NewChain’in kod tabanı için diğer bir yarışmacı olarak tanımladı.

Coin Mühendisi verilerine göre Dai, stablecoin sıralamasında 3. sırada olup 3,9 Milyar $ piyasa değerine sahip. Fakat buna rağmen hala en büyük Stablecoin Tether’in 82.9 Milyar Dolarlık piyasa değerinden çok daha gerisinde. Christensen geçtiğimiz gün ‘Endgame‘ projesini tanıtarak Dai arzının 3 yıl içinde 100 Milyar adede ulaşacağını söyledi fakat bu piyasa koşullarına göre biraz zorlayıcı olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir