Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.575
% 1.57
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.575
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Hong Kong Hükümetine Stablecoin Çağrısı!

Hong-Kong-Stablecoin-Duzenlenmesi

Ülkedeki kripto ve blokchain savunucuları, Hong Kong hükümetine stablecoin çağrısında bulunarak bölgenin dolarına sabitlenmiş ve Tether ile USD Coin gibi stablecoin’lerin hâkimiyetine meydan okuyabilecek bir sabit para birimi çıkarılması teklif etti.

Çinli kripto muhabiri Colin Wu’nun paylaştığı bir gönderide, finansal inovasyonla ilgili dört kişi, Hong Kong hükümetinin dijital ekonomide liderlik çabalarını güçlendirmek için bir HKDG (Hong Kong Doları Hükümeti) adı altında sabit bir para birimi, stablecoin çıkarmalarını önerdi.

Peki bu öneride bulunan dört isim kim? Bu kişiler Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi‘nde kurumsal ilerlemeden sorumlu başkan yardımcısı Wang Yang, akıllı telefon yazılım firması Meitu‘nun kurucusu Cai Wensheng, Hong Kong Blockchain Derneği’nin onursal başkanı Lei Zhibin ve doktora öğrencisi Wen Yizhou.

Ülke dolarına sabitlenmiş stablecoin çağrısı raporunda şunlar belirtildi:

“Hong Kong’un blockchain sektöründeki liderliğini sağlamlaştırmaya yardımcı olmasını amaçlıyor ve aynı zamanda dijital Hong Kong dolarının ilerlemesini hızlandırıyor, işlem verimliliğini artırıyor, işlem maliyetlerini düşürüyor, mevcut ödeme sistemlerini geliştiriyor ve daha da güçlendiriyor.”

Raporda ayrıca, Hong Kong’un fintech yeteneklerine vurgu yapıldı:

“Hong Kong Doları sabit para birimi, Hong Kong’un finansal sisteminin etkinliğini ve kapsayıcılığını artırabilir; istikrarı, takas özgürlüğünü, yüksek güvenliği, şeffaflığı ve sınır ötesi likiditesi ile daha geniş bir finansal yenilik yelpazesini destekleyebilir.”

Raporun yazarları, HBDG’nin lansmanından elde edilebilecek faydalar arasında ABD dolarının hakimiyetine meydan okumayı da vurguluyor.

Rapor aynı zamanda yasal ve düzenleyici zorluklar, uluslararası anlaşmazlıklarla ilişkili potansiyel yasa dışı fonlama işlemleri ve bilgisayar korsanlığı gibi potansiyel risklere de dikkat çekiyor.

Bunun yanı sıra raporda “Hükumet tarafından çıkarılan HKDG’nin taşıdığı riskler, özel kuruluşlar tarafından çıkarılan Hong Kong Doları istikrarlı parasından önemli ölçüde daha düşük.” ifadesine yer veriliyor.

Hükümet, Haziran ayında Web3‘ün gelişimini denetlemek için bir görev gücü oluşturduğunu duyurdu. Ayrıca Hong Kong’da bulunan yaklaşık 800 fintech şirketine ek olarak, dijital varlıklar veya blok zinciriyle ilgili 80’den fazla firmanın Mart ayı itibarıyla SAR’da bir varlık oluşturmayı düşündüğü belirtilmekte.

Stablecoin Nedir?

Stablecoinler, kripto para birimlerinin bir alt türüdürler ve genellikle bir ulusal para birimine (örneğin dolar, euro, yuan) veya emtialara (altın, petrol gibi) sabitlenmişlerdir. Stablecoinler‘in temel amacı, dijital varlıklar arasında değer istikrarını sağlamaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir