Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.530
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.530
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hong Kong, Web3 İçin Departman Kuruyor!

Hong Kong

Son zamanlarda Hong Kong bölgesinde, kripto hakkında pek çok olumlu gelişme yaşanmıştı. Bu sefer ise kendileri, Web3 için bir departman kuruyor.

İlginizi çekebilir: Circle, Hong Kong Politikalarına Göz Atıyor!

Geçtiğimiz haberlerimizde Hong Kong’un kriptoya sıcak baktığını aktarmıştık. Son haberlere göre ise hükümet, Web3 teşviği için yeni bir departman kurmaya hazırlanıyor.

Hong Kong hükümetinin kurduğu bu departmana, başkan olarak Mali Sekreter Paul Chan atandı. Yapılan basın açıklamasına göre, bu departmanda alakalı sektörlerden 15 gayri resmi üye bulunuyor. Ayrıca bu departman içinde görevli olarak hükümet yetkilileri de bulunacak.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için Google News’ten bizi takip edebilirsiniz!

Hong Kong Kripto Merkezi Olma Yolunda!

Web3 Departmanı’nın başkanı Chan bir basın açıklaması yaptı. Chan basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Blokchain teknolojisi oldukça düşük maliyetli, şeffaf ve güvenli olarak karşımıza çıkıyor. Bu da ticaret ve finanstaki pek çok sorunu çözebilecek potansiyele sahip.”

Bunun yanı sıra hükümet, Web3 ekosisteminin gelişmesi adına şubat ayı içinde 6.4 milyon dolar tahsis edecek.

Ek olarak Chan, geçtiğimiz şubat ayında bir bütçe konuşması yapmıştı. Söz konusu konuşmada Chan, Web3 ekosistemi ve sanal varlıkları geliştirmek adına bir girişim başlatma ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Ayrıca bundan önce, hükümet bir çalışma yürütmüştü. Bu çalışmada Hong Kong’un, Web3 alanında Körfez ve Doğu Asya ülkelerinden neredeyse geride kaldığı söylenmişti.

İlerleyen zamanlarda ne olacak, Hong Kong kripto merkezi olabilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir