Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.183
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.183
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Twitter Alternatifi, Mastodon Platformu Öne Çıkıyor!

Mastodon

Bildiğiniz üzere son günlerde Twitter’a gönderi görüntüleme sınırı gelmiş bulunuyor. Bu haberden sonra oldukça canı sıkılan kullanıcılar Twitter’ı terk etmeye başladı! Böylelikle Twitter’ın bir alternatifi olan Mastodon platformu, aktif kullanıcı sayısını 100 bin’in üzerinde arttırmış bulunuyor.

İlginizi çekebilir: Google Yapay Zeka İle Kara Para Aklamayı Önleyecek!

Elon Musk’ın son yaptığı açıklama ile Twitter’da gönderi görüntüleme sınırı başlatıldı. Bu haberin ardından pek çok kullanıcı Twitter alternatifi platformlara yöneldi. Bu alternatif platformlardan biri ise Mastodon olarak karşımıza çıkıyor.

Söz konusu haberin ardından Mastodon’un CEO’su platformda bir gönderi yayınladı. Bu gönderiye göre Mastodon, 110 bin civarında aktif üye kazandı.

Mastodon
Kısaca anlatmamız gerekirse Mastodon, Twitter’a benzeyen bir platform. Ayrıca bu platformun merkezi ise Almanya’da bulunuyor. Ek olarak platform olabildiğince merkeziyetsiz ve kullanıcı odaklı yapılmış. Twitter’ın tam tersi bir yol izleyen platform, dağınık bilgisayar sunucularından oluşan bir ağ üzerine inşa edilmiş.

İçeriklerimiz yayınlandığı gibi haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Mastodon Yeni Liman Oldu!

Bu gelişmelerin ardından platformun CEO’su Rochko, yeni gelen kullanıcılara bazı tavsiyelerde bulundu. Bu tavsiyeler ise şöyle:

“Çokça kişiyi ve hashtag’i takip etmeniz gerekiyor. Bunun nedeni Mastodon üzerinde bir algoritma bulunmaması oluyor. Bu yüzden akışınıza rastgele gönderiler gelmeyecek. Kendi küratörünüz olmalısınız.”

Bunun yanı sıra, haberi yazdığımız anda platformda 300 bin üzerinde aktif kullanıcı bulunuyor.

Ek olarak Twitter’ın gönderi görüntüleme sınırlaması onaylı kullanıcılara 10 binken, onaysız kullanıcılara 500 tweet olacak. Ancak Elon Musk, bu konuyla alakalı pek bir detay vermedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir