Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.802
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.802
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Google Yapay Zeka İle Kara Para Aklamayı Önleyecek!

Google

Geçtiğimiz zamanlarda, Google yapay zeka ile kara para aklamayı engellemek için bir test yapıyordu. Bu testi HSBC şirketi ile yapan Google, bunu başarıyla tamamladı. Google bu yeni nesil sistemin, geleneksel sisteme göre daha güvenilir olduğunu düşünüyor.

Ayrıca ilginizi çekebilir: O Şirket, Editörleri Yapay Zeka İle Değiştirecek Mi?

Google Cloud geçtiğimiz günlerde HSBC ile yapılan başarılı testten sonra Kara Para Aklama Yapay Zeka Sistemi’ni (AMLAI) duyurdu. 
 
AMLAI makine öğrenimi sayesinde risk profilleri oluşturabiliyor. Bunun yanı sıra AMLAI, işlemleri izleyip verileri analiz edebiliyor. Ayrıca Google Cloud’un blog yazısına göre, AMLAI verileri finans kuruluşlarından alıyor. 
 
Uygulamalara göre Google Cloud, testten sonra HSBC’nin pozitif uyarı sayısında iki ila dört kat artış yaşandığını söyledi. Bunun yanı sıra yanlış pozitiflerde ise %60 azalma görüldüğü söyleniyor. Bu hizmetin maliyeti çeşitli değişkenlere göre artıp azalabiliyor. 
 
AMLAI’nin lansmanı sayesinde Google’ın finans teknolojisi alanında daha da ilerlediğini görüyoruz. Google’ın bu sektöre girmesi, piyasa için olumlu bir işaret olarak da gözüküyor. Bunun yanı sıra BlueWeave şirketine göre, anti-kara para aklama sektörü yaklaşık 3 milyar dolar büyüklükte. On yılın sonunda ise bu sektörün 8 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Bu sektörün yükseliş nedeni ise kara para aklama olaylarının artması olarak karşımıza çıkıyor.

Sonuç olarak: Google da kara para aklama olaylarına karşı bir duruş sergiliyor. Bu sayede AMLAI ile dünya genelinde yeni bir gelişme yaşanıyor. Yapay zeka ile kara para aklamaya karşı çıkmak ne kadar çalışıyor ilerleyen zamanlarda testlerin artmasıyla göreceğiz.

Ek olarak konuyla alakalı Google’ın videosunu da buradan bulabilirsiniz:

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir