Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.959
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.959
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

O Şirket, Editörleri Yapay Zeka İle Değiştirecek Mi?

Bild

Almanya’da gazetecilik denilince akla gelen şirketlerden biri “Bild” oluyor. Geçtiğimiz günlerde söz konusu şirket, editörler yerine yapay zekayı kullanmaya başlayacağını söylemişti. Bunun üzerine şirketin maliyet azaltmak ve çalışanları çıkarmak için yapay zekayı kullanacağı iddiaları çıktı. Ancak Bild bu iddiaları yalanladı ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını aktardı.

Almanya merkezli dergi şirketi Bild, editörlerin işten çıkarılıp yerine yapay zeka destekli botlar geleceği iddialarıyla karşı karşıya duruyor.

The Guardian’ın haberine göre Bild’in yayıncılık şirketi Axel Springer SE’nin, çalışanlarına bir e-posta gönderildiği iddia edildi. Bu söz konusu e-postada ise editörlerin işten çıkarılacağı ve yerine yapay zekalı botların geleceği yer alıyormuş!

Bu olaylardan sonra Bild’in iletişim direktörü Christian Senft, Coin Telegraph’a bazı açıklamalar yaptı:

“Çıkan haberler sahtedir. Mevcut planlarımızda gazeteciliği yapay zeka ile değiştirmek bulunmuyor.”

Bild İddialara Yanıt Verdi

Bild Group’un iletişim direktörü Christian Senft, işten çıkarımların asla yapay zekayla alakalı olmadığını söyledi. Ek olarak Senft, bölgesel dergi baskıları için yeni bir yapılandırma planları olduğunu da aktardı. Şirket, 18 bölgesel baskıyı 12 sayısına indirmeyi planlıyor. Bunun yanı sıra Christian Senft, 10 bölgesel ofisin kapatılacağı ve faaliyetlerin Berlin’e taşınacağını da söyledi.

Bu konuya dair Senft şunları da ekledi:

“Sekreterlik ve fotoğraf çekimi gibi görevlere bu bölgelerde artık gerek duyulmuyor. İşten çıkarılmaların yapay zeka ile bir alakası da bulunmuyor.”

Ayrıca şirketteki işten çıkarımlardan, sadece üç haneli çalışan sayısının olduğu departmanların etkileneceği de söylendi. Şirket duyuruda, yapay zekanın sadece gazetecilik faaliyetlerini geliştirmek için kullanılacağı da belirtti.

İlginizi çekebilir: FTX Borsasının Danışmanlara Verdiği Ücret Hayrete Düşürdü!

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir