Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.557
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.557
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

İki Dev Şirket, Bitcoin Spot ETF’leri İçin Başvuruda Bulundu!

Bitcoin Spot ETF

Kripto para birimi yatırım ürünlerine olan artan talebi karşılamak için büyük finansal kurumlar harekete geçiyor. Geçtiğimiz hafta BlackRock’ın spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulunmasının ardından, Wisdom Tree’nin ardından küresel varlık yönetim firması Invesco da Bitcoin spot ETF başvurusunda bulundu.

1,4 trilyon dolarlık varlığı yöneten Invesco, ortak yatırım fonlarından ETF’lere kadar geniş bir yelpazede yatırım ürünleri sunmaktadır ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitcoin spot ETF başvurusunda bulunmuştur.

Invesco’nun yaptığı ETF başvurusunda, diğer bilindik spot Bitcoin ETF’lerinden farklı bir durum söz konusudur. Şirket başvurusunda, profesyonel saklama ve diğer hizmet sağlayıcıların kullanılacağını belirtmiştir. Bu, fonun dolaylı yoldan sunulmasını ve yatırımcılara daha önceki ETF’lerde bulunmayan korumaları sağlamasını mümkün kılacaktır.

Invesco’nun konuyla ilgili açıklamasında, “Eğer yatırımcılar BTC yatırımcılarıyla ilgili araçlara erişim hakkına sahip olurlarsa, ana yatırımları olan BTC’leri de koruyabilirler. Bu sayede, fonlarını düşük seviyede regüle olmuş araçlara bağlamak zorunda kalmazlar” denilmektedir.

Invesco’nun ETF başvurusunun yanı sıra, yönetimi altında 90 milyar dolar bulunan Wisdom Tree şirketi de dün akşam Bitcoin spot ETF başvurusunda bulunmuştur. Şirket, 2021 yılında iki kez spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuş ve ret cevabı almıştı. SEC, ret nedeni olarak “Bitcoin piyasalarının” regüle olmamasını göstermişti.

Wisdom Tree’nin 3. başvurusunda diğer iki başvurudan farklı olarak, muhtemel dolandırıcılık ve manipülasyonlara karşı önlemler alındığı da ifade edilmiştir.

Geçtiğimiz hafta 10 trilyon dolarlık varlığı yöneten BlackRock da hatırlanacağı üzere SEC’ye spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuştu.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir