Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.448
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.448
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD Milletvekilleri Yapay Zeka Tasarısı İçin Hazırlanıyor!

ABD

ABD milletvekilleri, yapay zekanın getirebileceği risklere karşı bir yapay zeka tasarısı çıkarmak istiyor. Söz konusu milletvekilleri, yapay zekanın denetlenmesi adına bir yasa tasarısı sunmuş bulunuyor.

ABD’de milletvekillerinden oluşan bir topluluk, yapay zekanın denetlenmesi için bir komisyon kurulmasını istedi. Bunun için de kendileri, mecliste bir yasa tasarısı verdi. Bu tasarının ismi Ulusal Yapay Zeka Komisyonu Yasası olarak karşımıza çıkıyor. Vekiller bu tasarı sayesinde yapay zekanın negatif yönlerini bastırmayı umuyor.

Bu komisyonun temsilcilerinin isimleri ise Anna Eshoo, Ken Buck ve Ted Lieu olarak önümüze çıkıyor.

ABD Yapay Zekanın Risklerini Önlemek İstiyor

ABD Ulusal Yapay Zeka Komisyonu’nun temsilcilerinden Ted Lieu şu açıklamayı yaptı:

“Yapay zeka konusundan doğabilecek risklerin önlenmesi gerekiyor.”

Ayrıca tasarı kabul edilirse komisyon kurulacak. Böylelikle konuyu tartışmak adına, hükümet yetkilileri ile endüstrinin temsilcileri bir araya gelecek.

Buna ek olarak ABD’deki komisyon şimdiden prestijli isimlerden destek almaya başladı. Komisyonun destek aldığı bir isimse Merve Hickok oluyor. Hickok, Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi Başkanı olarak karşımıza çıkıyor. Böylece tasarının kabul alma şansı da artıyor.

Sonuç olarak: Yapay zeka konusu gün geçtikçe önem kazanıyor. Bu konunun denetlenmesi ve insanlığın yararına kullanılması için pek çok girişim bulunuyor. Bunlardan birisi olan ABD Yapay Zeka Komisyon Tasarısı meclisten geçerse olumlu gelişmeler yaşanabilir. Fakat bu komisyonun yönetim şekli de, konu açısından çok önemli olacak. Ne diyelim, hep beraber bu haberin sonuçlarını bekleyip göreceğiz.

İlginizi çekebilir: O Şirket, Editörleri Yapay Zeka İle Değiştirecek Mi?

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir