Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.851
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.851
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Türkiye’de Yaklaşık 5 Milyon Kişi Kripto Sahibi Oldu!

Türkiye’de, tahmini olarak 5 milyon dolayında kişi kripto para sahibi olarak biliniyor.


TripleA kripto kuruluşunun tahminlerine göre, dünya genelinde kripto sahipliği oranı yaklaşık %4,2 seviyesindedir. Bu da dünya çapında yaklaşık 420 milyon kişinin en az bir kripto para tuttuğunu gösteriyor. Ancak Türkiye, bu alanda dikkat çeken bir performans sergileyerek, yaklaşık 5 milyon kişinin kripto sahibi olduğu bilinmektedir.

Kripto paraların popülaritesi son yıllarda hızla artmaktadır. Artan dijital dönüşüm ve yenilikçi teknolojilerin etkisiyle, insanlar finansal portföylerine kripto varlıkları dahil etmeye daha fazla ilgi göstermektedir. Türkiye’nin bu alanda gösterdiği yüksek katılım, ülkenin hızla büyüyen ve gelişen bir kripto para ekosistemine sahip olduğunu da bizlere gösteriyor.

Mayıs ayına kadar olan verilere dayanan rapora göre, nüfus açısından en büyük ülkelerden biri olan Hindistan, kripto sahipliği konusunda önde gelen ülke konumundadır. Hindistan’ı sırasıyla Çin, ABD ve Vietnam izlemektedir. Türkiye ise bu listeye on beşinci sıradan girmeyi başarmıştır.

Hindistan, küresel bir listede 103 milyon kişinin kripto para sahibi olduğu lider ülke konumundadır. Bununla birlikte, Hindistan’ın yoğun nüfusu dikkate alındığında, kripto sahipliği oranı yaklaşık %7 seviyelerinde.

türkiyedeki kripto para nüfusu
TripleA’nın
yaptığı araştırmaya göre, kripto sahipliği demografisine bakıldığında, kripto sahibi olanların %63’ünün erkek olduğu, dünya genelinde kripto sahibi olan bir kişinin ortalama yıllık geliri yaklaşık 25.000 dolar seviyelerinde olduğu ve kripto sahibi olan bir kişinin ortalama yıllık geliri yaklaşık 25.000 dolar seviyesinde olduğu da açıklandı.

Çin, 58 milyon kişinin kripto para sahibi olduğuyla ikinci sırada yer alarak bu alanda Hindistan’la benzer bir durumu paylaşıyor. Çin, dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olması sebebiyle bu oranları elde etmiş olup, Kripto para sahipliği oranı ise olarak %4 seviyesinde bulunuyor. Türkiye ise kripto para sahibi olan kişi sayısı bakımından 5 milyona yaklaşan bir durumda bulunuyor.

İki Dev Şirket, Bitcoin Spot ETF’leri İçin Başvuruda Bulundu! Adlı yazımızı incelemek için buraya tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir