Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.759
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.759
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

İflas Eden Bitcoin Madenciliği Şirketi Yeni Planını Açıkladı

Bitcoin Madencilik

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in madenciliğini yapan şirket  “Core Scientific”, iflas sonrasındaki 11. bölüm planını açıkladı. 

Bilindiği üzere Core Scientific şirketi, Bitcoin ve Bitcoin madencilik gelirlerinin düşmesiyle birlikte  21 Aralık 2022’de iflas başvurusunda bulunmuştu.

Yakın bir zamanda oluşturulan plan Teksas Güney Bölgesi Houston Bölümü için ABD iflas mahkemesine sunuldu. Taraflarla yapılan müzakere sonucunda açıkladığı bildiriye göre firma,  borçlu olduğu alacaklılara borçlarının tamamını ödeyeceklerini söyledi.

Şirket, 11. Bölüm iflas başvurusundan geçen süre boyunca şirketin likiditesinde bir artış olduğunu ve başarılı bir geri dönüş yapmak için bir iş planı üzerinde çalıştıklarını söyledi. İyileşen mali kayıtlar, azalan enerji maliyetleri ve  Bitcoin fiyatının artmasına ek olarak artan ağ hash oranına dikkat çekti

11. Bölüm İflas Nedir?

Paydaşların borcunu azaltmak için ticari faaliyetlerini küçültmesi ve alacaklılara geri ödeme yapmak için şirketin varlıklarının tasfiyesi gibi önlemleri içerebilen, firmanın yeniden yapılandırma planı üzerinde anlaşana kadar faaliyetlerine izin veren bir bölümdür. Diğer bir deyişle, 11. Bölüm iflas planı şirketlerin kendisini tekrardan organize edebileceği ve alacaklılarına nasıl ödeme yapacağını özetleyen resmi bir belgedir.

Core Scientific firması, alacaklıları arasında bulunanlardan biri olan yatırım bankası B. Riley’den 70 milyon dolara kadar kredi almak için iflas mahkemesinden izin almıştı. Söz konusu olan kredi, iflas eden şirketin alacaklılarından biri olan B. Riley’e ödenecekti.

Sonuç olarak; Şirketin alacaklarına borçlarını ödemesi, kripto para madenciliği sektörüne ve yatırımcılarına güzel bir etki sağlayabilir. Başarılı bir iflas planı uygulaması sektöre umut ve güven verebilirken, şirketin yaptığı bu hareket eğer başarısızlıkla sonuçlanırsa piyasa için olumsuzluklara yol açabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir