Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.790
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.790
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Stablecoin Firmalarının Lobi Faliyetleri Sürüyor!

2024: Kripto ve Stablecoin Düzenlemeleri - Circle CEO’su Görüşü

Stablecoin ihraççıları, 2022’den bu yana Kongre’de lobi faaliyetleri için 1,3 milyon doların üzerinde harcama yaptı. Tether, Circle ve diğerleri gibi şirketler, düzenleyici çerçevenin oluşturulması için Kongre üyelerine yönelik lobi çalışmalarına yoğunlaştı.

Tether, FTI Government Affairs aracılığıyla lobi faaliyetlerini yürütüyor ve 2022’den bu yana ABD Kongresi’nde üç ayda bir 120.000 dolar harcayarak yaklaşık 600.000 dolar harcadı. Tether, dünya genelinde en büyük stablecoin olan USDT’yi ihraç etmektedir.

Circle ise lobi çalışmaları için Invariant adlı danışmanlık firmasıyla işbirliği yapıyor ve 2021’in sonlarında lobi faaliyetlerine başladı. Şirket, en az 560.000 dolar harcadı. Circle’ın lobi faaliyetleri, politika yapıcıları bilgilendirmeyi, Kongre üyelerini stablecoin ve kripto para konularında eğitmeyi ve ilgili teklifleri takip etmeyi amaçlıyor.

Paxos ise stabilcoin mevzuatıyla ilgili konulara odaklanan lobi çalışmaları için Mindset adlı kamu politikası firmasını kullanıyor ve 2022’den bu yana yaklaşık 300.000 dolar harcadı.

Stablecoin ihraççılarının lobi harcamaları, kripto endüstrisinin genelindeki lobi faaliyetlerinde gözle görülür bir artış olduğunu yansıtıyor. Ancak, diğer büyük kripto şirketlerinin harcamalarıyla karşılaştırıldığında stabilcoin ihraççılarının harcadığı miktar daha düşük kalıyor. Örneğin, Coinbase yaklaşık 5,5 milyon dolar ve Binance.US ise neredeyse 1 milyon dolar harcadı.

Bu gelişmeler, stabilcoinlerin düzenlenmesiyle ilgili tartışmaların arttığı ve stabilcoin ihraççılarının bu konuda etkili olabilmek için lobi faaliyetlerine yatırım yaptığı bir dönemde gerçekleşmektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir