Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.588
% 5.48
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.588
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ledger Recover Özelliği Tepkilere Yol Açtı!

Ledrger Recover Özelliği Tepkilere Yol Açtı!

Ledger’ın en yeni Nano X güncellemesi, ile duyurullan Ledrger Recover özelliği, kripto topluluğunda tepkilere yol açtı.

Kripto soğuk cüzdan şirketi olan Ledger yeni bir güncelleme ile kullanıcılarına yeni özellikler sundu. Nano X güncellemesi ile beraber Ledrger Recover adında yeni bir hizmet sunan platform büyük tepkilere maruz kaldı.

Ledger Recover, soğuk cüzdanınızdaki Gizli Kurtarma İfadeniz için bir yedekleme sunan kimlik tabanlı bir kurtarma hizmetidir. Gizli Kurtarma İfadenize erişiminizi kaybederseniz veya erişiminiz yoksa bu hizmet, bir Ledger cihazı kullanarak özel anahtarlarınızı geri yüklemenizi amaçlamaktadır.

Yeni özellik Ledger Recover ile birlikte şirket kullanıcıların 25 haneli güvenlik kelimelerini bir bulut platformunda saklanmasına olanak sağlıyor. Bu hizmet tamamen opsiyonel ve aylık belirli bir ücret ile hizmete sunuluyor. 

Hizmet ile birlikte özel anahtarınız cihazı içerisinde bulunan chip içerisinde 3 parçaya bölünür ve şifrelenir. Bu parçalar şifrelenmiş bir şekilde, Ledger, Coincover ve bağımsız bir yedekleme hizmeti sağlayıcısına gönderilir.

Ledger Recover soğuk cüzdan

Ledrger Recover Özelliğine Karşı Tepkiler Büyüyor!

Hizmetin kullanılabilmesi için kimlik doğrulama ve selfie gibi kişisel bilgilerin istenmesi ve güvenlik kelimelerinin dijital bir ortamda saklanması fikri kripto topluluğunda oldukça büyük bir tepkiye yol açtı.

Polygon Labs’in baş bilgi güvenliği sorumlusu Mudit Gupta, kullanıcıları bu özelliği etkinleştirmemeleri konusunda uyararak bunu “korkunç bir fikir” olarak nitelendirdi. Gupta’nın endişesi, kullanıcı tarafından seçilen kişilere verilen anahtar erişiminden kaynaklanıyor, çünkü bu kimlik hırsızlığına bir kapı açabilir.

Konu hakkında bir önemli açıklamada Binance CEO’su CZ’den geldi. Changpeng Zhao (CZ), Ledger ekibinin piyasa için önemli olduğunu ve birçok soruna yenilikçi çözüm getirdiklerini söyledi. Fakat en son yapmış oldukları hamlenin çok faydalı bir çözüm getirmediğini belirtti.

Ledger’ın kurucu ortağı bu tartışmalar sırasında Reddit’te yaptığı bir açıklamada, “Hizmeti kullanmaya karar verirseniz cihaz, kelimelerinizin şifrelenmiş parçalarını farklı şirketlere gönderir. Elbette yine de kendiniz [yedeklemeyi] seçebilirsiniz” dedi.

Ledger’ın iddiasına göre kendi kendini saklama, Ledger’ın temel ilkesi olmaya devam ediyor ve edecek.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir