Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.964
% 2.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.964
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Helix, 2 Milyon Dolarlık Yatırım Topladı!

Singapur merkezli özel kredi şirketi Helicap tarafından kurulan Helix, gerçek dünya varlık protokolü için tohum öncesi finansmanda 2 milyon dolar topladı.

Emurgo Ventures, Comma3 Ventures, Outlier Ventures, gibi yatırımcıların katılımıyla Saison Capital ve Superscrypt tura liderlik etti. Herhangi bir değerleme açıklanmadı.

Bugün yapılan açıklamaya göre proje, Güneydoğu Asya’daki işletmelere blockchain tabanlı kredi vermeyi hedefliyor. Platformu, özel kredi değerlendirme araçlarını çeşitli sektörleri kapsayan bir kredi fırsatları hattıyla birleştiriyor.

Helix’in kurucu ortağı ve CEO’su Jitendra Singh Jaitawat, yaptığı bir röportajda “Kripto ekosisteminde sürdürülebilir getiri elde etme talebi var” dedi. “Fikir şuydu; Anlaşmazlıkları nasıl ortadan kaldırırız ve onlara ürünü kendi yerel ekosistemlerine nasıl getiririz?”

Helix’in “stablecoin likiditesi üzerinde oturan” kripto işletmelerini hedef alacağını ekledi. Şirket, duyurusunda kurumsal likidite sağlayıcılarının vadesinden önce tokenize kredi varlıklarının ticaretini yapmalarına da olanak tanıyabileceğini söyledi.

Yatırımlar Devam Ediyor

Helix, kurulduğu günden bu yana 200 milyon dolardan fazla kredi dağıtan özel bir kredi platformu olan Helicap tarafından geliştirildi.

Helicap, geçen yıl PhillipCapital ve Tikehau Capital’den 5 milyon dolar topladı ve bugüne kadar 10 milyon dolar öz sermaye finansmanı sağladı.

Helix protokolü, 2023’ün sonuna doğru Ethereum’da planlı bir lansman için ayarlandı ve daha sonra diğer zincirlere de genişlemeye çalışacak.

Jaitawat, tohum öncesi finansmanın lansmana hazırlanmanın yanı sıra daha fazla iş geliştirme ve mühendislik çalışanının işe alınması için kullanılacağını söyledi.

Saison Capital ortaklarından Looi Qin En, yaptığı açıklamada;

Helicap’ın 2020 A Serisi turuna liderlik ederek, ekibin bölge genelinde özel kredi işlemlerini kolaylaştırma ve güçlü kredi analitiği konusundaki performansına tanık olduk.”

“Blockchain ekosistemi artık sürdürülebilir getiri arayan web3-yerli kurumlar için yeni fırsatların kilidini açıyor.

Helix’in hızla artan kredi talebini karşılamak için hem kredi fırsatlarını hem de zincir üstü küresel likiditeyi getirme konusunda iyi bir konumda olduğuna inanıyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir