Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.959
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.959
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Singapur Kripto Para Karşıtı Görüşünü Değiştiriyor!

Singapur kripto para karşıtı görüşünü değiştiryormu? Ülke yüksek mahkemesi Salı günü gerçekleşen bir davada kripto paralarla ilgili bir karar kabul etdi. ByBit borsasının da dahil olduğu bu davada kabul edilen karar ülkede kripto paraların gelişmesine olumlu yansıyacaktır.

Davanın tarafları ByBit ve Ho Kai Xin olan mahkemede davacı taraf kripto borsası. ByBit Ho Kai Xin’i iş sözleşmesini ihlal ederek kendi adresine 4.2 milyon USDT transfer ettiğini söyledi. Ho kendi banka hesabına da bir miktar itibari para aktardı.

Dikkatiniz çekebilir: Worldcoin (WLD) Hakkında Soruşturma

Davayı yürüten yargıç Philip Jayertnam kripto paraların özellikle de USDTnin güvene dayalı bir varlık olduğunu söyledi. Yargıç hareket halindeki diğer her şey gibi bu stablecoinin de güvene dayalı olarak tutulabileceğini söyledi. Bu mahkeme sonrasında Singapur kripto para ile ilgili görüşlerini değiştirebilirmi?!

Yargıç Singapur Para Otoritesinin 3 Temmuz 2023 yılında yayınladığı “Dijital Varlıkları Tanımlamanın ve Ayırmanın pratikte mümkün olduğu gerçeğini yansıtan” bir kamu istişare yanıtına atıfta bulundu. Bu nedenle kripto varlıkların mahkemede gayri maddi mülkiyyet haklarına sahipliğinin savunulmasının mümkün olduğunu ekledi.

“İnsanlar genellikle deniz kabuklarının veya boncukların veya farklı şekilde basılmış kağıt notların değerini kabul ettikleri için onlar para haline geliyorlar”

Bunun dışında yargıç insanların kripto varlıkların değerine şübheyle yaklaştıklarını söyledi:

“Bazı insanlar kripto varlıkların değerine şübheyle yaklaşırken, değerin bir nesnenin doğasında olmadığını akılda tutmakta fayda var”

Dava sonucu olarak ise Yargıç Jeyaretnam Ho’nun varlıklarını ByBit borsasına geri devretmesi yönünde karar verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir