Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.588
% 0.26
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.588
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hack VC Tarafından Web3 İçin Sermaye Toplandı

hack

Web3 risk sermayesi firması olan Hack VC, kripto ve yapay zeka girişimlerini desteklemek amacıyla 150 milyon dolarlık bir fon topladı. Bu fon, akıllı sözleşmeleri ve protokol saldırılarını önleme konusunda en “sermaye açısından verimli” DeFi projelerine ve çözümlerine yatırım yapmayı hedefliyor.

New York merkezli VC şirketi, 20 Şubat’ta yaptığı açıklamada, merkezi olmayan finans yani DeFi, real world assets (RWA) tokenizasyonu ve blockchain altyapı çözümlerinin, kripto odaklı yatırımlarının öncelikli hedef sektörleri olacağını belirtti. Hack VC, erken aşamadaki kripto ve yapay zeka girişimlerine odaklanarak, bu alanlarda yenilikçi ve başarılı projelere destek sağlamayı amaçlıyor.

Hack VC, gelecekteki yatırımlarını, kriptoyu daha kullanıcı dostu ve “sermaye açısından verimli” hale getiren projelerin yanı sıra, akıllı sözleşme ve protokol saldırılarını azaltmayı hedefleyen projelere odaklanarak gerçekleştirecek. Firma, bu projelerin 1990’larda internet kullanıcılarını rahatsız eden virüsleri anımsattığını ifade ettiği için özellikle bu alana yoğunlaşacak.

Web3’ün, ölçeklenebilirlik, güvenlik ve kullanılabilirlik açısından altyapısal bir değişikliğe ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu değişimin prime time’a hazır olmadan önce gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Firmanın “Web3 x AI” alanına da yoğun yatırım yapacağı ifade edildi.

Kripto piyasasındaki düşüşlere rağmen kriptoya derin bir inancını sürdürdüğünü paylaştı ve geçmişte olduğu gibi gelecekte de erken aşamadaki kripto girişimlerine destek vermeye devam edeceğini belirtti. Firmanın gelecek yatırımlarının, tek kurucularla daha küçük projelerden başlayarak, firmanın inandığı daha büyük projelere kadar değişiklik göstereceği ifade edildi.

Hack VC, Web3 alanına giriş yaptığı 2014 yılından bu yana 100’den fazla yatırım gerçekleştirdi. Düzinelerce unicorn’un (1 milyar doların üzerinde değere ulaşan startup’lar) tohumunu attı. Firmanın yönetim altındaki toplam varlıklarının şu anda 425 milyon dolar civarında olduğu belirtilirken, Web3 firmalarına yönelik girişim finansmanının artış gösterdiği vurgulandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir