Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.044
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.044
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Japonya, VC’lerin Kripto ve Web3 Girişimlerine Doğrudan Yatırım Yapmasına İzin Vermeyi Planlıyor!

Japonya, VC'lerin Kripto ve Web3 Girişimlerine Doğrudan Yatırım Yapmasına İzin Vermeyi Planlıyor!

Japonya Hükümeti, kripto para birimlerini VC (Venture Capital)‘lerin yatırım yapabileceği varlıklara ekleyen bir teklifi onayladı. Bu hamle, kripto ve Web3 sektöründeki girişimcilere önemli bir destek sağlayabilir.


İlginizi Çekebilir: Balinalar Bu Hafta Bu Kripto Parayı Çılgınca Satın Aldı !


Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı‘nın açıkladığı üzere, Sanayi Rekabetini Güçlendirme Yasası’nda yapılan revizyon ile kripto para birimleri yerel yatırım ortaklıklarının yatırım yapabileceği varlıklara ekleniyor.

Bu sayede girişim sermayesi firmaları, kripto para birimi çıkararak fonlama yapan start-uplara doğrudan yatırım yapabilecek.

Daha önce Japonya’da girişim sermayesi firmaları kripto varlıklara yatırım yapamıyordu. Bu durum yerel kripto projelerinin fon bulmasını zorlaştırıyordu.

Yeni politika, Web3 alanındaki start-uplara yerli sermaye erişimini kolaylaştırarak önemli bir fırsat yaratıyor.

Bu değişiklik, Başbakan Fumio Kishida‘nın “yeni kapitalizm” politikası kapsamında, Japonya’da gelişen bir Web3 ekosistemi oluşturma hedefinin bir parçası.

Ayrıca aralık ayında hükümet, şirketlerin gerçekleşmemiş kripto kazançlarından vergi ödemesini muafiyet altına alabilecek bir vergi düzenlemesi revizyonu onayladı. Bu da sektör için olumlu bir ortam yaratıyor.

Gumi Inc.’in kurucusu ve CEO’su Hiro Kunimitsu, “Japon girişim sermayesi firmalarının yatırım yapabilmesinin Japonya’daki birçok Web3 start-upı için büyük bir fırsat olacağını düşünüyorum,” dedi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir