Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.723
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.723
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Federal Reserve Yetkilisinin, CBDC Hakkında Çarpıcı Yorumu!

CBDC

Federal Reserve Guvernörü Michelle Bowman, ABD merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) diğer paralara göre sorunları çözebileceği bir argüman görmediğini söyledi.

Bowman, ödeme sistemi ve finansal katılım anlaşmazlıkların giderilmesi de dahil olmak üzere CBDC lehine öne sürülen argümanların sadece CBDC’lere özgü olmayabileceğini söyledi.

Bowman Salı günü Harvard Hukuk Fakültesi’nin yuvarlak masa toplantısında yaptığı açıklamada;

ABD CBDC’sinin bu sorunlardan herhangi birini alternatiflere göre daha etkili veya verimli bir şekilde veya tüketiciler ve ekonomi için daha az olumsuz riskle çözebileceğine dair ikna edici bir argüman görmedim.”

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

‘FedNow’ Engelleri Yıkacak!

Eskiden beri CBDC’ler konusunda tereddütlü olan Bowma, FedNow’un bu zorlukları çözebileceğini söyledi. FedNow Finans kuruluşlarının gerçek zamanlı olarak anında ödeme gönderip almasına olanak tanıyan ve işlemlerin sonuçlanma süresini kısaltmaya yarar.

Bowman, “FedNow ve benzer bir özel sektör hizmeti, günlük ödemelerin daha hızlı ve daha kolay yapılmasına yardımcı olmak, tüketicilerin aynı gün erişimle fonları anında almasına olanak sağlamak ve küçük işletmelerin nakit akışlarını işlem gecikmeleri olmadan daha verimli bir şekilde yönetmesine olanak sağlamak için tasarlandı.”

Söz konusu. “Gelecekteki yenilikler, ödeme sistemlerindeki anlaşmazlıkları ve finansal katılımı daha etkili bir şekilde ele almak için bu hizmetleri daha da geliştirebilir.”

Fakat bazı federal yetkileri ise bu fikre ters düşerek CBDC yararının daha fazla olduğu ve yayınlanması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir