Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.910
% 2.44
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.910
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Scroll Mainnet Ağını Başlattı

Scroll, Scroll Mainnet, zkEVM, Ethereum, Scroll Airdrop

Scroll, Ethereum’un ana ağını ölçeklendirmek için çalışan sıfır bilgili Ethereum Sanal Makinesi (zkEVM) alanında piyasaya sürüldü. Projenin geliştirici ekibi, 17 Ekim tarihinde bir yazı yayınlayarak bu yeni “Mainnet” aşamasının başlatıldığını duyurdu ve mevcut Ethereum uygulamalarının ve geliştirici araç kitlerinin bu yeni ölçeklendirme çözümüne kolayca geçebileceğini belirtti. Scroll ekibi, platformlarının kutudan çıktığı gibi sorunsuz bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Scroll gibi bir zkEVM çözümü, Ethereum üzerinde faaliyet gösteren merkezi olmayan uygulamalar için daha yüksek verimlilik ve düşük işlem maliyetleri sağlama amacını taşıyor.Bu tür bir çözüm, binlerce zincir dışı işlemi tek bir işlemde birleştirerek ve ardından Ethereum ana ağına minimum veri özeti şeklinde bir kanıt göndererek işliyor.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Etherscan verilerine göre, Scroll’un ana ağındaki ilk akıllı sözleşme, 8 Ekim tarihinde Scroll ana ağına konulduğu tarihten bu yana canlı olarak faaliyet gösteriyor. Ancak bu durum ilk duyuru ile çelişmiyor, çünkü projenin ekibi lansmanın başladığını doğruladı ve platformlarının “kutudan çıktığı gibi sorunsuz bir şekilde çalıştığını” belirtti.

Scroll, ana ağ lansmanını gerçekleştirmeden önce üç ayrı test ağında 15 ay süren kapsamlı testler ve güvenlik denetimlerini tamamladığını belirtti. Scroll ekibi, “Köprü ve toplama sözleşmelerimiz OpenZeppelin ve Zellic tarafından denetlendi,” ifadesini ekledi. ZkEVM devreleri ise Trail of Bits, Zellic ve Kalos tarafından incelendi.Bu üç test ağında, toplamda 9 milyon blokta 90 milyondan fazla işlemin gerçekleşmesini sağlamak için 450.000’den fazla akıllı sözleşme konuşlandırıldı. Ayrıca, firma tarafından 280.000 ZK kanıtının da üretildiği belirtildi.

Yaklaşık bir ay önce, Scroll’un kurucu ortağı Ye Zhang, yaptığı bir röportajda Scroll’un merkezi özelliklerle başlayacağını, ancak zaman içinde giderek merkezsizleşmeyi hedeflediğini ifade etti. Zhang, “Başlangıçta merkezi bir sıralayıcıya ve merkezi onay düğmesine sahip olacağız” dedi. Ancak aynı zamanda bu düğmeyi kaldırmak için bir planın yürürlükte olduğunu da vurguladı.


İlginizi Çekebilir: İsrail-Filistin Savaşı Şiddetlendi! l Kriptolara Ne Olacak?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir