Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.707
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.707
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Arjantinli Başkan Adayı, Hiperenflasyonla Mücadelede CBDC’leri Kullanma Hedefini Açıklıyor!

Arjantinli Başkan Adayı

Arjantinli başkan adayı Sergio Massa’nın merkez bankası dijital para birimleri konusundaki duruşu, Arjantin’in merkez bankasını kaldırmak isteyen pro-Bitcoin adayı Javier Milei’ye tamamen zıt gibi görünüyor. Arjantinli başkan adayı Sergio Massa, Arjantin’in uzun süredir devam eden enflasyon krizini “çözmek” amacıyla seçilmesi durumunda bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) başlatmayı taahhüt etti.

Dikkatinizi çekebilir: Mahkeme Ripple Davasında SEC’in İtirazını Reddetti!

Ülkenin ikinci önemli adayı, 2 Ekim’deki bir başkanlık tartışmasında, “Enflasyonun Arjantin’de büyük bir sorun olduğunu açıkça görüyorum” dedikten sonra ülkenin yıkıcı enflasyonunu nasıl “çözmeyi” planladığını şöyle anlattı:

“Arjantin’de dijital parayı başlatacağız. Bu, Arjantin genelinde küresel olarak yapacağımız bir şey ve yanında yeni vergiler olmadan dövizini getirip serbestçe kullanmalarına izin veren bir aklama yasası ile birlikte gelecek.”

Şu anda Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Massa, Arjantin’in Amerikan dolarına geçmesi gerektiği fikrini reddetti:

“Dolarizasyon, doların cazibesini yaratan şeydir. Vatansever olun ve para birimimizi savunun,  ABD dolarını kullanımını teşvik etmeyin,” dedi.

Arjantin’in genel seçimleri 22 Ekim’de gerçekleşecek.

Üç ana seçim anketinin ikisi, Massa’nın hafif bir şekilde geride gittiğini, Bitcoin destekçisi ve merkez bankasına karşı olan aday Javier Milei’nin ise Arjantin’in Ağustos ayındaki ön seçimlerini kazandığını gösteriyor.

Arjantinli Başkan Adayı

Milei daha önce Arjantin’in para birimi olarak Amerikan dolarını benimsemek istediğini belirtmişti. Ekonomist ve liberteryen olarak Milei, uzun süredir merkez bankacılığı konusunda şüpheci bir tutum sergiliyor. Seçim vaatlerinden biri de Arjantin’in merkez bankasını kaldırmak. Milei daha önce Bitcoin’i “merkez bankası dolandırıcılarına” karşı bir tepki olarak niteledi ve Arjantin pesosunun Arjantinlileri enflasyonla aldatmalarına izin verdiğini söyledi. Arjantin pesosu, Aralık 2023’ten bu yana Amerikan doları karşısında yüzde 99’un üzerinde değer kaybetti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir