Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.571
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.571
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FDIC Başkan Yardımcısı SEC’in Kripto Muhasebe Direktifini Eleştirdi

FDIC Başkan Yardımcısı Travis Hill, yakın zamanda yaptığı bir konuşma sırasında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) tartışmalı bir kripto muhasebe kılavuzunu ele almasını eleştirdi. Hill, SEC’in Mart 121’de yayınlanan 2022 Personel Muhasebe Bülteni 121’i (SAB 121) onaylamadığını ifade ederek, bunun yerleşik saklama uygulamalarından önemli ölçüde ayrıldığını belirtti. Bültene göre, kripto para birimlerini korumaktan sorumlu firmalar artık müşterilerinin kripto varlıklarını bilançolarında yükümlülük olarak listelemek zorunda.

Mercatus Center tarafından düzenlenen ve tokenizasyona odaklanan bir etkinlik sırasında, 2022’de FDIC’ye Cumhuriyetçi olarak aday gösterilen Hill, “Bu muamele, saklama kuruluşlarının, genellikle bilanço dışında tutulan ve saklama kuruluşunun değil müşterinin malı olarak kabul edilen diğer tüm varlıkları hesaba katma şeklinden keskin bir şekilde ayrılıyor” diyerek tutarsızlığın altını çizdi.

Bülten, bankaların dijital varlıklar için saklama hizmetleri sunmasını engelleyebileceği endişesiyle kripto endüstrisinde önemli eleştirilerle karşılaştı. Milletvekilleri kısa süre önce bir Kongre gözlemcisinin SEC’in SAB 121’i uygulamadan önce kongre onayına ihtiyaç duyduğunu iddia etmesinin ardından bülteni iptal etmek için bir karar tasarısı başlattılar.

Buna ek olarak Hill, SAB 121’in yılın başlarında SEC tarafından onaylanan spot bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) üzerindeki etkisini ele aldı. Özellikle milletvekilleri, bültenin hükümleri nedeniyle bankaların bu ETF’ler için saklama görevlisi olarak hizmet veremeyeceğini belirtmişlerdi.

Hill durumun adilliğini sorgulayarak, “Bir kripto borsasının onaylı bitcoin borsasında işlem gören ürünlerde piyasanın çoğu için saklama hizmetleri sağlamasının kamu yararına olup olmadığını sormaya değer, ancak yüksek düzeyde düzenlenmiş bankalar etkili bir şekilde piyasadan dışlanıyor” dedi.

Hill ayrıca SEC’in “gerçek dünya varlıklarının tokenize edilmiş versiyonlarını” kapsayan geniş kripto tanımını eleştirdi. Hill, önemli politika değişikliklerini uygulamadan önce kamuoyundan geri bildirim almanın önemini vurgulayarak, SAB 121’in blok zincirine özgü varlıkların ötesinde daha geniş bir yelpazedeki tokenize varlıklara uygulanabilirliğine ilişkin açıklamanın faydalı olacağını öne sürdü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir