Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.578
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.578
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coinbase Mahkemeye SEC’in Kripto Kurallarını Yazmasını İstedi!

Coinbase Pazartesi günü yaptığı açıklamada, temyiz mahkemesinin SEC’e “uzun süredir gecikmiş bir kural koyma süreci” başlatması yönünde talimat vermesi gerektiğini savundu.

Coinbase, Pazartesi günü Üçüncü Daire Temyiz Mahkemesinde sunduğu açılış brifinginde, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kural koymaya katılmayarak ve Coinbase’in kural koyma dilekçesini neden reddettiğini ayrıntılı bir şekilde belirtmeyerek İdari Usuller Yasasını ihlal ettiğini söyledi. Kanun, federal kurumların kuralları nasıl geliştirip yayınlayacağını yönetiyor.

Coinbase, “SEC, mevcut menkul kıymetler rejimini dijital varlıklara kadar genişletmek için yasal yetkiye sahip değil.

Ancak SEC, kongre izni olmadan ilerlemekte ısrar ederse, bu kararın ileriye dönük kural koyma yoluyla alınması ve uygulanması gerekir” dedi.

İkili taraf yıllardır kural koymanın gerekliliği konusunda tartışıyordu. Coinbase, ilk olarak Temmuz 2022’de SEC’den “kripto sektörü için rehberlik sağlamak” amacıyla resmi bir kural oluşturma süreci yayınlamasını istedi.

SEC, kripto için özel düzenlemeler getirmese de geçtiğimiz yıl kripto’ya geçerli kurallar önerdi. Örneğin SEC, kayıtlı yatırım danışmanlarının kriptoyu belirli gereksinimlere uyması gereken nitelikli bir saklayıcıda saklamasını zorunlu kılan bir saklama kuralını yeniden gözden geçirdi.

Coinbase en sonunda ajansı kural koyma dilekçesine evet veya hayır demeye zorlamaya çalıştı ve Nisan 2023’te SEC’e dava açtı. SEC daha sonra yeni kurallar talebini reddetti ve Başkan Gary Gensler, mevcut kuralların kripto için zaten geçerli olduğunu söyledi.

Gensler ayrıca SEC’in sorumluluğunun önemli bir kısmının kaynakların nasıl paylaştırılacağını bulmak olduğunu da söylemişti. Ajansın denetlediği diğer sermaye piyasalarına kıyasla kripto pazarının küçük olduğunu vurguladı.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir