Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.159
% 1.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.159
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Tayland’ın SEC’i, Kripto ETF’lerine Kurumsal Yatırıma İzin Verdi

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kurumsal yatırımcıların ve önemli servete sahip bireylerin kripto borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) katılmasına izin veren özel bir hüküm verdi.

SEC Genel Sekreteri Pornanong Budsaratragoon tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, varlık yöneticilerinin artık ABD borsalarında listelenen spot Bitcoin (BTC) ETF’lerine yatırım yapmalarına izin veriliyor.

Spot Bitcoin ETF’leri SEC Yasası kapsamında dijital varlıklar değil, menkul kıymetler olarak yeniden sınıflandırıldı. Bu yeniden sınıflandırma, Taylandlı menkul kıymet firmalarının bu tür yatırımlara katılma fırsatını genişletiyor. SEC, gelecekte bu yatırım yolunu bireysel yatırımcılara sunma olasılığını değerlendiriyor.

“Varlık yönetimi firmaları, başta bitcoin ve spot bitcoin ETF’leri olmak üzere dijital varlıklara yatırım yapmak için SEC’e başvurdu. Ancak, yüksek riskli yapıları nedeniyle varlık yönetim firmalarının dijital varlıklara doğrudan yatırım yapmalarına izin verme kararını dikkatle değerlendirmeliyiz” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir