Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.623
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.623
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ABD TÜFE’sinin Yıllık %3,2’ye Yükselmesi Fed’in Faiz İndirim Planlarını Durdurdu

ABD'de 'Hazine Soygunu' Başladı: Bitcoin Alımı Tavsiyesi!

ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Şubat ayında sürpriz bir şekilde yıllık bazda %3,2’ye yükselerek ABD Merkez Bankası’nın 2024’te enflasyonun devam etmesi halinde faiz indirimine gitme eğilimini zora soktu.

Salı sabahı açıklanan hükümet raporuna göre, Tüketici Fiyat Endeksi yıllık bazda %3,2’ye yükselerek hem %3,1’lik hem de Ocak ayındaki %3,1’lik tahminleri aşarak beklentileri geride bıraktı. Bu arada, gıda ve enerji maliyetlerini içermeyen çekirdek oran hafif bir düşüş gösterse de %3,7 ve Ocak ayındaki %3,9’luk beklentilere kıyasla %3,8 ile tahminleri aştı.

Aylık bazda TÜFE Şubat ayında %0,4 artarak beklentilere paralel gerçekleşmiş ve Ocak ayındaki %0,3’lük artışa göre yükseliş göstermiştir. Benzer şekilde çekirdek TÜFE de %0,4 artarak %0,3 olan beklentileri aşmış ve Ocak ayındaki %0,4’e kıyasla sabit kalmıştır. Veri açıklamasının hemen ardından, bitcoin (BTC) fiyatı 72.000 $’a kadar marjinal bir artış yaşadı.

Yılın başında, piyasa beklentileri 2024 yılında yaklaşık beş ya da altı faiz indirimine işaret ediyordu ve bu indirimlerin Federal Rezerv’in önümüzdeki hafta yapılması planlanan Mart toplantısı kadar erken bir tarihte başlaması bekleniyordu. Ancak, güçlü ekonomik büyüme ve Fed’in %2’lik hedefini aşan enflasyon rakamları bu faiz indirimi beklentilerini zayıflattı.Sonuç olarak, CME FedWatch Aracı tarafından belirtildiği üzere, ilk faiz indirimi için beklenen zamanlama yaza ertelenmiştir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir