Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.229
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.229
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD’de ‘Hazine Soygunu’ Başladı: Bitcoin Alımı Tavsiyesi!

ABD'de 'Hazine Soygunu' Başladı: Bitcoin Alımı Tavsiyesi!

ABD’nin “hazineyi yağmalama aşamasına” girmesiyle birlikte, kripto para birimlerine yatırım yapma önerileri artıyor. İki kripto etkileyicisi, ABD’deki artan ulusal borç riskine işaret ederek takipçilerini Bitcoin, altın ve gümüş gibi değer saklama varlıklarına yönlendiriyor.

Girişimci Balaji Srinivasan, 11 Mart’ta yaptığı bir paylaşımda, Bitcoin’in sürdürülemez devlet harcamaları ve potansiyel varlık el koyma risklerinden kaçmanın tek gerçekçi çözüm olduğunu savundu. Srinivasan, “İmparatorluk çöküşünün hazineyi yağmalama aşamasındayız,” diyerek, ABD’nin ulusal borcunun hızla arttığını ve bu durumun sürdürülemez olduğunu ifade etti. ABD ulusal borcu, 2020’den bu yana %25 artarak rekor seviyede 34.5 trilyon dolara ulaşmış durumda.

ABD ulusal borcu

Andreessen Horowitz (a16z) ortağı olan Balaji, probleme yaklaşmanın dört farklı yolunu belirtti: Bu gerçekleşmiyor demek, siyasi süreçlerle düzeltmek, vazgeçmek ve “sadece beslenmek”, ya da “Bitcoin ile Beast’i aç bırakarak, devletin kolayca el koyamayacağı veya basamayacağı para yaratmak”. Srinivasan, hükümet açıklarının günlük 10 milyar dolara kadar çıktığını ve arttığını belirtti.

“Zengin Baba Fakir Baba” kitabının yazarı Robert Kiyosaki de 11 Mart’ta bir gönderide, ABD’nin artan borç yüküne dikkat çekerek, yatırımcıları Bitcoin gibi değer saklama varlıklarına yönlendirdi. Kiyosaki, her 90 günde 1 trilyon dolarlık borç artışı olduğunu belirterek, Amerika’nın bu durumdan etkilendiğini ve yatırımcıların hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı.

Balaji, finansal bir hesaplaşmanın yaklaştığını belirterek, “açgözlü devletin” özel varlıklara el koyma riski olduğunu uyardı. Örnek olarak, Kanadalı kamyoncuların varlıklarının ele geçirilmesi, Rus varlıklarının dondurulması ve bazı şirketlere karşı yürütülen saldırılar gösterildi. Balaji, “Özel mülkiyet Blue Amerika’da iflas etmiş bir devlet tarafından korunmayacak,” diyerek, Bitcoin’in bu durumda bir korunma aracı olarak öne çıktığını ifade etti.

Mart 2023’te Srinivasan, ABD’deki hiperenflasyon nedeniyle Bitcoin’in Haziran ayına kadar 1 milyon dolara ulaşacağına 2 milyon dolarlık bir bahis yapmıştı. Bu hafta ABD’de büyük miktarda ekonomik ve enflasyon verisi açıklanacak. Rakamlar arasında Şubat ayının düzeltilmiş çekirdek TÜFE’si, Şubat ÜFE’si ve bir yıllık enflasyon beklentileri bulunuyor.

Makroekonomik yayın olan The Kobeissi Mektubu, bu haftanın sıcak bir TÜFE enflasyon raporuyla şekilleneceğini ve Mart Fed toplantısının tonunu belirleyeceğini belirtti. Federal Rezerv’in 20 Mart’ta faiz oranlarını değiştirmeyi %97’ye varan bir olasılığı olduğu belirtiliyor. ABD’deki faiz oranları şu anda Temmuz 2023’ten beri %5.5 seviyesinde bulunuyor.

Kripto piyasaları ve sizden gelen altcoin analizlerini canlı yayınlarımızda takip etmek için YouTube kanalımıza abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın! En güncel içerikleri kaçırmadan izleyin ve piyasadaki gelişmelerden haberdar olun.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir