Kriptolar:
30427
Bitcoin:
$60.796
% 1.78
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.23
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.22
Korku & Açgözlülük:
40 / 100
Bitcoin:
$ 60.796
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Deutsche Bank Destekli Taurus, Stellar Ağına Dijital Varlık Hizmetlerini Genişletiyor

Stellar Yükseltmesi Ertelenebilir!

Dijital varlık altyapı sağlayıcısı Taurus, saklama ve ihraç hizmetlerini Stellar Network’e genişletti. Taurus, Stellar’ı gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonu için kullanan finans kurumları Franklin Templeton, WisdomTree ve Circle’a katıldı.

Deutsche Bank, Credit Suisse ve Santander gibi büyük finansal kurumlara dijital varlık altyapı hizmeti sunan Taurus, Stellar ağını kapsayacak şekilde hizmet alanını genişletti. İsviçre merkezli fintech şirketi, dijital varlık saklama platformu “Taurus-PROTECT” ve dijital ihraç ve tokenizasyon platformu “Taurus-CAPITAL”i artık Stellar’ın açık kaynaklı, halka açık blok zincirinde sunacak.

Taurus’tan yapılan açıklamaya göre, bu entegrasyon, bankalar ve ihraççılar için Stellar ağı üzerinde tokenize varlıkların ihraç edilmesi ve yönetilmesine olanak tanıyor. Ayrıca, programlanabilir cüzdan davranışları ve bankacılık seviyesinde erişim kontrolleri ile ödeme akışlarının tamamen özelleştirilip otomatikleştirilmesini sağlıyor. Taurus Küresel Stratejik Ortaklıklar Başkanı Jürgen Hofbauer, “Stellar ile entegrasyon, Taurus’un stratejik büyümesiyle mükemmel bir uyum içinde. Müşterilerimiz artık hisse senedi, borç, yapılandırılmış ürünler, fonlar, tokenize mevduatlar ve CBDC’ler gibi çeşitli tokenizasyon kullanım durumlarında maliyetleri düşürüp, işlem hızını artırarak verimliliği optimize edebilirler” dedi.

Taurus, dijital varlık saklama hizmeti aracılığıyla şu anda 20’den fazla halka açık ve izinli blok zincirini desteklemektedir. Tokenizasyon hizmeti, Stellar ağının entegrasyonundan önce Ethereum ve Tezos’u destekliyordu.

Stellar’ı tokenizasyon için kullanan diğer finans kurumları arasında Franklin Templeton, WisdomTree ve Circle bulunmaktadır. Franklin Templeton, 2021’de faaliyete geçen ve halka açık bir blok zinciri kullanarak işlemleri gerçekleştiren ve hisse sahipliğini kaydeden ilk ABD’ye kayıtlı fondur. BENJI tokeni ile temsil edilen bu zincir üstü ABD Hükümeti Para Fonu, Stellar ve Polygon blok zincirlerinde mevcuttur. 21.co verilerine göre, BENJI 357,7 milyon dolarlık bir varlık yönetimine sahip olup, tokenize devlet tahvili piyasasının %21,8’ini oluşturuyor. Ancak, Franklin Templeton’ın ABD Hükümeti Para Fonu, yakın zamanda BlackRock’un Ethereum üzerinde tokenize edilen BUIDL fonu tarafından sıkı bir rekabete maruz kaldı.

İlginizi Çekebilir: Japonya Kripto Varlıkları Yeniden Tanımlayacak

Temmuz 2023’te, WisdomTree Prime adlı kişisel finans uygulaması, Stellar ve Ethereum blok zincirlerinde kullanıma sunuldu ve hizmeti 41 eyalete genişletti. Circle ise, 2021’de USD destekli USDC stabilcoin’ini Stellar’da piyasaya sürdü ve Eylül ayında Avrupa destekli EURC stabilcoin’i ekledi.

Stellar Development Foundation Kıdemli Direktörü Roberto Durscki, “Taurus ile işbirliği yapmak, düzenlenmiş finansal kurumlarda tokenleştirilmiş gerçek dünya varlıklarının benimsenmesini ilerletmede ve yaygın benimseme için gerekli altyapıyı oluşturmada önemli bir adımı temsil ediyor” dedi. Ocak ayında Taurus, İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Otoritesi’nden (FINMA), mevcut kurumsal müşterilerinin yanı sıra perakende kullanıcılara tokenize edilmiş menkul kıymetler sunmak için onay aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir