Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.108
% 2.21
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.108
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Degen Zinciri İşlemlerde Ethereum’u Geçti Ancak Değerde Geride Kaldı

degen

Ethereum ailesinin en yeni üyesi Degen Chain, işlem hızı açısından harika bir keşif oldu; bir meme coin olarak başlangıcı bir şekilde şüpheli olsa da, ünlü platformları bile geride bırakıyor. Degen Chain topluluğu tüm ethereum ekosistemi içinde açık ara en aktif topluluklardan biridir; L2Beat verilerine göre bugün kaydedilen rinkeby’den iki kat daha büyük olan saniye başına işlem (TPS) sayısı da bunu göstermektedir. TPS sayısı gökyüzüne ulaştı ve ağın mevcut kapasitesine %62 daha eklenerek 35,7 TPS’ye ulaştı. Birincil blok zinciri, yani Base, sadece 29,7 TPS’de sessiz kaldı ve görevlisi tarafından gölgede bırakıldı.

Bu merkezi olmayan ağların hiyerarşileri arasında Arbiterrum, Ethereum ve zkSync beşinci sırada yer aldı. Bazı aritmetik işlemleri gerçekleştiren Degen Chain, gün boyunca toplam 3,08 milyon işlem rakamını yakalamayı başardı ve bunu saniyedeki olağanüstü işlem oranını kullanarak verimli bir şekilde gerçekleştirdi.

Öte yandan, görünüşe göre Degen Chain’in ana gücü olan inanılmaz işlem hızı, bununla çelişen çok fazla işlem hacmi içermiyor. Ağ, aynı dönemde 0,8 milyon dolarlık işlem hacmine sahipti ve genel olarak coin izleme ağlarına sahip 44 blok zinciri arasında 35. sırada yer aldı. Ethereum’un 1.867 $ ve Bitcore’un 170 $’ına kıyasla kısa olan 0,27 $’lık işlem başına ortalama değere baktığımızda aradaki fark daha da açılıyor.

Eleştiride, TPS’nin (işlem işleme hızı) ölçeklenebilirlik için tek bir ölçüt olarak aşırı derecede somutlaştırılmasının, işlem hesaplama karmaşıklığı gibi diğer faktörlere haksızlık olduğu söyleniyor. Bu görüşü eleştirenlerden biri olan ve blok zinciri konusunda tanınmış bir otorite olan Steven Goldspit, tokenler arasında ayrım yapmamanın, banknotları mezheplerini belirlemeden saymaya benzediğini dile getiriyor.
Degen Chain’in memetik bir token’dan yeterince nitelikli bir katman 3 ağına dönüşme öyküsü, kriptoların sosyal sermaye biriktirmek için sağladığı pek çok avantajın açık bir örneğidir. Ryze Labs’in kilit isimlerinden biri olan Thomas Tang, Farcaster’ın bahşiş şemasının ne kadar eğlenceli olduğunu, büyümesinin itici gücü haline geldiğini ve sonunda yeni nesil bir katman-3 altyapısı oluşturduğunu ortaya koyuyor.

Ancak, platform mütevazı bir başlangıç yaptığı için bu sonuçlar uzun bir mücadelenin ardından geldi. Degen Chain’in başarısının ardındaki nedenlerden biri de kendi token’ı olan DEGEN’in 326 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olması ve toplam 4,1 milyon dolarlık değerin kilitlenmiş olmasıdır. Layer 3 ultra düşük maliyetli blok zinciri spesifikasyon uygulamasında yer alan Degen Chain, ArbitrumOrbit’in güçlü yönlerine dayanıyor ve sürekli büyüyen Ethereum şirketinde yerini almak için temel talep düzlemini kullanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir