Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.963
% 2.41
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.963
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin ETF Reddedilebilir Söylentisi BTC Fiyatına Sert Yansıdı!

Bitcoin etf

Matrixport adlı kripto para şirketi, SEC tarafına yapılan spot Bitcoin ETF başvurularının Ocak ayında kabul edilmeyeceğini belirtti. Şirket tarafından yayınlanan raporda, SEC’in beş yetkili üyesinin demokrat olduğu ve bu durumun, SEC Başkanı Gary Gensler’in spot Bitcoin ETF’sini onaylamaya meydan okuduğu belirtildi.

Sabah saatlerinde Matrixport platformu tarafından yayınlanan bir analiz piyasaları karıştırdı. Bitcoin ETF’leri için karar günü yaklaşırken piyasa oldukça hareketli geçmesi beklenmekteydi. Her ne kadar büyük çoğunluk “onaylanacak” dese de, Matrixport gibi bazı kurumlar erteleme olasılığının olduğunu söylüyor.

Matrixport Bitcoin ETF Raporu Neye Dayanıyor?

Gary Gensler’ın Aralık 2023 açıklamalarının ardından, Gensler’in kripto para sektörünün daha sıkı yasaları uygulaması gerektiğine inandığı ifade edildi. Rapor, “Siyasi bir açıdan bakıldığında, spot bir Bitcoin ETF’sini onaylamak için hiçbir sebep yok” yorumunu içeriyordu.

Geçtiğimiz haftalar boyunca Matrixport yaptığı analizler ışığında, Bitcoin fiyatının 2023 sonuna kadar 45.000 dolar olabileceğini öngörmüştü. Ancak şirket, SEC’nin 5 Ocak’a kadar ETF’leri onaylamaması durumunda Bitcoin’in açığa satmanın uygun bir yatırım seçeneği olabileceğini belirtti. Ek olarak, bir ret kararının, Bitcoin değerinde %20’lik bir düşüşü tetikleyebileceği endişeleriyle beraber, Matrixport, ETF başvurularının 2024’ün ikinci çeyreğinde onaylanabileceğini ekledi.

Matrixport, bu olası reddedilme senaryosuna rağmen, Bitcoin’in 2024’ün sonunda bugünkü fiyatının üstünde olmasını beklediklerini belirtti ve “ABD’deki seçim dönemleri ve halving dönemleri genellikle pozitif bir etkiye sahip olmuştur” şeklinde ifade etti.

Son olarak, Matrixport’un bu açıklamalarının ardından Bitcoin sert bir düşüş yaşadı. Bitcoin’in fiyatı 45.400 dolar seviyesinden 41.500 dolara kadar geriledi ve çoğu kripto para biriminde %10’un üzerindeki ciddi düşüşler görüldü. Son bir saat içinde gerçekleşen %10’luk Bitcoin fiyat düşüşü, toplamda 480 milyon dolarlık pozisyonun likidasyonuna sebep oldu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için buraya tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir