Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.867
% 4.09
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.867
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin Yarılanması Olayı Yaklaşıyor, Piyasa Oynaklığı Artıyor

Bitcoin Yarılanma
Kripto paraların tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının üzerinden bir aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, %15 indirimle satılsa bile bir ya da iki gün içinde Bitcoin yarılanması olayı gerçekleşecek. CoinGecko’da Bitcoin saat 02:00 itibariyle 61.900 $ değerindeydi.
Madencilik teşviklerinin blok başına 6,25 Bitcoin’den 3,125 Bitcoin’e düşürülmesiyle, yarılanmanın dijital para biriminin piyasa değerini ve kıtlığını etkilemesi bekleniyor.
Bitcoin yarılanması, protokolün kabaca her dört yılda bir gerçekleşen bir özelliğidir ve kripto para topluluğu, arz girişini azaltması ve dolayısıyla Bitcoin’in değerini yükseltmesi beklendiğinden bunu hevesle beklemektedir. Ancak JP Morgan’dan Nikolaos Panigirtzoglou ve diğer analistler, piyasanın yarılanmayı çoktan fiyatlamış olabileceğini ve Bitcoin’in son dönemdeki aşırı alım durumundan endişe duyduklarını belirtiyor.
Son zamanlarda bir dizi faktör bir araya gelerek Bitcoin fiyatlarının düşmesine neden oldu. CNBC, bunların vadeli işlem piyasası tasfiyeleri, dünya çapında bir çılgınlık ve Powell’ın açıklamaları olduğunu söyledi. Piyasadaki mevcut dalgalanmaya rağmen, birçok analist, yatırımcılar en güçlü şirketleri arayıp destekledikçe madencilik hisse senetlerinin yarılanmanın ardından yükseleceğini tahmin ediyor.

Bitcoin Runes Nedir?

Harcanmamış ve işlemlerden arta kalan Bitcoin’leri (UTXO) kullanarak değiştirilebilir tokenler yaratmaya olanak tanıyan Bitcoin tabanlı bir sistem olan Runes, bu yılki yarılanma etkinliği sırasında hayata geçecek. Runes, Bitcoin’in değiştirilebilir tokenları için daha kolay bir ikame olarak ortaya çıkıyor.
Bitcoin’deki mevcut değiştirilebilir tokenlar olan BRC-20’nin karmaşıklığı sık sık eleştiri alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir