Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$58.850
% 2.52
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 58.850
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Jeopolitik Olayların Kripto Para Piyasaları Üzerindeki Etkisi

Bitcoin
Ufukta görünen yarılanma olayıyla ilgili olumlu havaya rağmen, kripto para birimleri arasında piyasa değerinin lideri olan Bitcoin (BTC) aşağı doğru hareket etmeye devam ediyor.
Bitcoin geçtiğimiz gün içinde 59.700 $’a kadar düştü. Ancak yatırımcılar Bitcoin’e hücum ederek fiyatın yeniden 60.000 doların üzerine çıkmasına neden oldu. CoinMarketCap verilerine göre, Cuma günü 12:30 ET itibariyle BTC fiyatı 62.000 $ idi. Bitcoin’in son yedi günde %11,60 oranında değer kaybettiğini unutmayın.
En büyük dijital varlığın piyasa değeri 1,23 trilyon dolar ve son 24 saat içinde işlem hacmi %2,34 oranında arttı. Mart ayında, Bitcoin’in ulaştığı en yüksek nokta 73.750 $ idi ve fiyatı o zamandan bu yana %15,66 oranında düştü.
Bloomberg’e göre, Suriye, Irak ve İran’daki patlamalara ilişkin doğrulanmamış raporların yarattığı panik, yatırımcıların dikkatlerini hisse senetleri ve sanal para birimleri gibi daha riskli varlıklardan uzaklaştırarak tahvil, altın ve ABD doları gibi istikrarlı varlıklara odaklanmalarına neden oldu.
Cuma günü gerçekleşen Bitcoin yarılanması olayı kripto para arzını düşürürken ve bununla birlikte doğrudan ya da dolaylı olarak zincirle ilgili diğer büyük değişiklikleri de beraberinde getirirken, Orta Doğu’da tırmanan gerilim nedeniyle göz ardı ediliyor.
OSL SG Pte, bunun İsrail ve İran arasında var olmaya devam eden kan dökülmesi olduğunu söylüyor. Ticaret müdürü Stefan von Haenisch, “kripto genelinde genel riskten kaçış hissiyatına” yol açabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir