Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.788
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.788
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coinbase, SEC’in Sınırların Dışında Olduğunu Söyledi

Coinbase avukatları, New York’taki bir hakimin SEC tarafından açılan davayı, kurumun sınırların dışında olduğu konusunda ısrar ederek reddetmesi gerektiğini söyledi.

SEC, Haziran ayında Coinbase’i bir menkul kıymet borsası, komisyoncu ve takas kurumu olarak kaydolmadığı için suçlamıştı. Ancak borsa, kurumun yetkisinin menkul kıymet işlemleriyle sınırlı olduğunu ileri sürerek Salı günü bu cezaya karşılık vermişti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Coinbase bir dosyada,“Yatırım sözleşmeleri, alıcıya bir ticari işletmenin gelecekteki geliri, kârı veya varlıkları ile ilgili sözleşmeye dayalı bir talep hakkı verir. Onları sadece yatırımdan ziyade menkul kıymet yapan da budur” dedi.

SEC’in şikayeti, tanımladığı basit varlık alım satımlarının bir ticari girişimle ilgili devam eden sözleşme yükümlülüklerini içerdiğini ileri sürmediği ve ileri süremeyeceği için, Coinbase savunmalar hakkında karar verme hakkına sahiptir.”

Coinbase, SEC’in mevcut argümanına göre, birisi satın alımının değerinin artmasını beklediğinde veya sermayeden ayrıldığında bir yatırım sözleşmesinin mevcut olacağını savundu. Borsa, bunun SEC’e farklı konularda yetki vereceğini söyledi.

Coinbase, “SEC’in anlayışına göre, resimlerin Etsy’deki her satışı ve yeniden satışı bir menkul kıymet işlemi olacaktır” dedi. Ayrıca, “Önümüzdeki ay bir galeride çalışmalarını sergilemeyi planladığını belirten bir notla Etsy üzerinden resim satan bir sanatçıyı düşünün. Notu okuyanlar, sanatçının görünürlüğünü artırma planlarının onun değerini artıracağını umarak tabloları satın alabilirler.” Diye ekledi.

SEC, işlemlerin yatırım sözleşmeleri olup olmadığını belirlemek için 1946 ABD Yüksek Mahkemesi davası olan Howey Testine atıfta bulundu. Coinbase, SEC’in Howey’deki argümanlarını “tanınamayacak kadar” genişlettiğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir