Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.594
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.594
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coinbase Spot Bitcoin ETF Açıklaması Yaptı!

Coinbase'in Spot Bitcoin ETF Açıklaması

Coinbase’in spot Bitcoin ETF açıklaması beklentileri daha da yükseltti. Son günlerde yaşanan gelişmeler ve alınan haberler, spot Bitcoin ETF’inin yakın bir tarihte onaylanacağına dair umutları da arttırdı.

BTC ve altcoinler üzerinde olumlu bir etki oluşturdu. BTC’nin 30.000 dolar seviyelerine yaklaşmasıyla birlikte, dikkat çeken yükselişler yaşandı. Solana (SOL) 27 dolara ulaşırken Bitcoin SV (BSV) ise 55 dolarlık sayıları gördü.

Piyasada olumlu bir atmosfer hakimiyet sürdüğü sırada Coinbase baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, ABD’de spot Bitcoin ETF’inin onaylanacağından emin olduğunu ifade etti.

Paul Grewal CNBC’ye verdiği demeçte “Spot ETF’lerin gelecekte kabul göreceğine dair büyük bir umut taşıyorum.” sözlerini kullandı.

Coinbase’in Spot Bitcoin ETF Açıklaması tam olarak şöyle:

Yaşanan olaylardan dolayı SEC’in yakın bir zamanda spot Bitcoin ETF’lerine onay vereceğini düşünüyorum.

Zira SEC Grayscale’ye karşı büyük bir yenilgiye uğradı. SEC Grayscale’in GBTC fonunu bir ETF’ye dönüştürmesini engellemeyemedi ve bunda başarısız oldu.

SEC geçen hafta bu karara itiraz etmeyeceğini açıkladı. Bu da Bitcoin ile ilgili bir ETF’nin önümüzdeki aylarda onaylanmasının önünü açtı.

ABD Temyiz Mahkemesi’nin SEC’in spot ETF başvurularını keyfi veya kaprisli olarak reddedemeyeceğini açıkça belirtmesinin ardından SEC’in sorumluluklarını yerine getireceğinden eminim.

Bu noktada onayın ne zaman geleceği konusunda net bir tarih veremem ama yakın bir zamanda geleceğini düşünüyorum.

Son cümlelerini bir uyarı niteliğinde bitiren Grewal “ETF konusunda iyimserlik hakim olsa da sonuçta karar SEC’e ait olacak ve ne karar vereceğini %100 bilemeyiz.” dedi.

Ancak Grewal, SEC’in yakın zamanda bir Bitcoin ETF’sini onaylamasının muhtemel olduğunu ve bu da düzenleyicinin mahkemede Grayscale’in GBTC Bitcoin fonunu bir ETF’ye dönüştürmesini engellemedeki başarısızlığının altını çizdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir