Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.350
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.350
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC Spot ETF’ler İçin Ne Karar Verecek?

sec

SEC Spot ETF’ler İçin Ne Karar Verecek? ABD’deki 13 temyiz mahkemesinden biri olan DC Circuit, Grayscale davasında SEC aleyhine çıkan kararı onayladı ve süreci de resmen başlatmış oldu. Bundan sonra SEC, mahkemenin kararı doğrultusunda Grayscale aleyhine verdiği ETF kararını yeniden değerlendirmeye alacak.

SEC Kararları Yeniden İncelenecek mi?

Temyiz mahkemesinin açıklaması, SEC’in spot bitcoin ETF’lerine yönelik verdiği kararı yeniden incelemesi yönünde verilen mahkeme kararını destekliyor.
Hatırlanacağı üzere Grayscale’inGrayscale’in GBTC hisselerinin ETF’lere dönüştürülmesi talebi geçen sene haziran ayında SEC tarafından reddedilmişti. Ret kararının verildiği gün ise Grayscale şirketi bir devlet kurumu olan SEC’yi dava etmişti.

O davanın kararı ise geçtiğimiz ağustos ayında (2023) Grayscale şirketi lehine çıktı. Mahkeme, SEC’nin, spot Bitcoin ETF’lerini, vadeli ETF’lere oranla manipülatif bulduğu yönündeki görüşünü kabul etmedi ve iki ETF çeşidinin de fiyat bağlamında benzer olduğunu belirtti. Çıkan karar doğrultusunda SEC’nin ret kararını yeniden gözden geçirmesi istendi. SEC ise verilen bu karara itiraz etmedi ve bir nevi hatasını kabul etti.

Grayscale GBTC’si Ne Olacak?

Uzmanlar, kurumun Grayscale’in ETF başvurusunu bundan sonra kabul etmesine kesin gözüyle bakıyor. Diğer şirketlerin yaptığı Bitcoin spot ETF başvurularının da 2024 yılının ilk çeyreği itibarıyla onaylanması bekleniyor.

Dikkatinizi çekebilir: Google ve Supra İşbirliğiGoogle ve Supra İşbirliği

DC Circuit Temyiz Mahkemesi’nin süreçle ilgili verdiği bu son kararın ardından ise Bitcoin müthiş bir ralli başlattı. En büyük kripto para %10’dan fazla yükseldi ve 35 bin doları da aştı. Bitcoin son olarak mayıs 2022’de bu seviyelerdeydi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir