Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.080
% 1.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.080
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin Yükselişi Bazılarına Zarar Ettirdi!

Bitcoin

Bitcoin fiyatlarının 34 bin doları aşmasıyla birlikte, kripto para dünyasında ayı piyasası oyuncuları büyük bir darbe aldı. Son 24 saat içinde yapılan düşüş bahisleri, tüccarlara toplamda 178 milyon doların üzerinde bir maliyet getirdi. Özellikle Binance, Huobi ve OKX gibi kripto borsalarında yaşanan bu likidasyonlar, piyasadaki kaldıraç kullanımının ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Dikkatinizi çekebilir: Elon Musk:”3. Dünya Savaşı Geliyor” 

Bitcoin fiyatlarındaki sıçrama, yaklaşmakta olan bir spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayına dair umutları artırmasının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bu, tüccarları olumlu bir beklenti içine sokarken, ayı piyasasında olanları ise büyük zarara uğrattı.

Son verilere göre, Pazartesi günkü toplam 400 milyon dolarlık kripto likidasyonunun yaklaşık yarısı bitcoin vadeli işlemlerinden kaynaklandı. Buna karşın, ether vadeli işlemleri sadece 50 milyon dolarlık likidasyon gördü. Likidasyonlar, özellikle Binance, Huobi ve OKX gibi büyük borsalarda 50 milyon dolarlık değerde gerçekleşti, bu da kaldıraç kullanımının önemli olduğunu gösteriyor.

Salı sabahı Bitcoin fiyatları %12 artarak 35.200 dolara kadar yükseldi. Bu büyük hareket, düşük hacimlerden ve aşırı talepten kaynaklandı. Piyasa değerine birkaç saat içinde on milyarlarca dolar eklendi.

Bitcoin’in fiyatındaki bu sıçrama ve kripto para piyasasındaki likidasyonlar, yatırımcıları ve tüccarları yakından ilgilendiriyor. Ancak, umut veren bir ETF haberinin etkisiyle piyasadaki dalgalanmaların devam etmesi bekleniyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir