Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.082
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.082
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Galaxy Digital, ETF Çıkışı Sonrası Bitcoin Fiyatının %74 Artmasını Öngörüyor!

Galaxy Digital

Galaxy Digital, ETF çıkışı sonrası Bitcoin fiyatının %74 artmasını öngörüyor!


ABD’de spot Bitcoin borsa işlem gören fonlarının (ETF) onaylanması halinde, Bitcoin fiyatının bir yıl içinde %74,1 oranında artması bekleniyor. Bu tahmin, kripto yatırım firması Galaxy Digital tarafından yapıldı. Galaxy Digital’de bir araştırma görevlisi olan Charles Yu, Bitcoin ETF’lerinin ilk yıl sonrasında toplam erişilebilir pazar büyüklüğünün lansmandan hemen sonra 14,4 trilyon doları bulacağını tahmin ediyor. Bu rakama ulaşmak için altın ETF’lerini referans alarak potansiyel fiyat etkisini değerlendirdi.

Dikkatinizi çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 25 Ekim

Yu’nun projeksiyonlarına göre, ETF lansmanından sonraki ilk ayda Bitcoin fiyatının %6,2 oranında artacağı, on ikinci ayda ise aylık %3,7 oranında artacağı gözlemleniyor. 30 Eylül’de Bitcoin fiyat verilerini kullanarak, %74,1’lik artış Bitcoin’in değerini 59.000 doların üzerine çıkaracaktır.

Galaxy Digital

Spot Bitcoin ETF’nin ilk yıl boyunca her ay için tahmini girişler ve Bitcoin fiyatı etkisi.
Kaynak: Galaxy Digital Araştırma

Matrixport’tan Markus Thielen, BlackRock’un spot Bitcoin ETF başvurusunun onaylanması durumunda Bitcoin’in 42.000 ile 56.000 dolar aralığında bir değere ulaşabileceği benzer bir tahminde bulundu.

Yu, ABD’deki Bitcoin ETF’lerinin erişilebilir pazar büyüklüğünün ikinci yıl sonunda 26,5 trilyon dolar, üçüncü yıl sonunda ise 39,6 trilyon doları bulacağını öngörüyor. Ancak bu ETF’lerin gecikmesi veya reddedilmesi tahminler üzerinde etkili olabileceğini kabul ediyor, ancak bu tahminlerin hala muhafazakar olduğunun altını çiziyor.

Ayrıca, Yu, spot Bitcoin ETF’lerinin onayının ardından ortaya çıkabilecek “ikinci derece etkiler”e dikkat çekiyor. Diğer uluslararası piyasaların da ABD’yi takip ederek benzer Bitcoin ETF’lerini onaylayarak daha geniş bir yatırımcı kitlesine sunma olasılığının yüksek olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak, 2024’ün, ETF girişleri, Nisan 2024 Bitcoin Halving‘i (Bitcoin yarılanması) ve faiz oranlarının değişimiyle itişe geçebileceğini öne sürüyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir