Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.788
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.788
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Çin Kripto Yasağına Rağmen Gelişmeye Devam Ediyor!

çin kripto paralar yolsuzluk

Çin, yıllarca süren kripto para yasağına rağmen ülke blockchain teknolojisini benimsemeye devam ederken, değiştirilemeyen tokenlerin ve merkeziyetsiz uygulamaların geliştirilmesini teşvik etmeyi planlıyor.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Salı günü yayınlanan bir belgede web3’ün gelişim yolunu açıklığa kavuşturmak için strateji belgeleri oluşturmayı planladığını söyledi.

Merkezi hükümet, “NFT’ler ve merkezi olmayan uygulamalar gibi yeni iş modellerinin araştırılmasının teşvik edilmesi, yenilikçi uygulamaların hızlandırılması ve Web 3.0 için dijital bir ekosistemin inşası ile birlikte yönetim ve endüstri gibi kilit alanlara vurgu yapılacak” dedi.

Yayınlanan belge, ülkenin en üst düzey siyasi danışma organı olan CPPCC Ulusal Komitesi üyesi Johnny Ng’nin sorularına yanıt vermek üzere hazırlandı.

Bakanlık, web3 dijital kimlik doğrulama ve yönetimini keşfetmek için dağıtılmış dijital kimlikle ilgili pilot çalışmalar başlatmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Merkezi hükümetin web3 gelişimi için yaptığı son teşviki, birçok yerel yönetimin bu yılın başlarında metaveri endüstrisini geliştirme sözü vermesinden sonra geldi. Çin’in bir eyaleti olan ve ülkenin madencilik yasağından önce bir zamanlar kripto madenciliği merkezi olan Sichuan, Ağustos ayında meta veri endüstrisini 2025 yılına kadar 250 milyar yuan (35,1 milyar dolar) Pazar büyüklüğüne ulaşacak şekilde söz verdi.

Çin, Eylül 2021’de komple kripto ticaretini yasaklarken, ülkede üretilen NFT’lerin ticareti devam etti ancak düzenleyici gri bir alanda kaldı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Gerçek İsim DID

Bu ayın başlarında, devlet destekli Blockchain tabanlı Çin Hizmet Ağı, ülkenin Kamu Güvenliği Bakanlığı araştırma enstitüsünü desteklemek amacıyla ulusal düzeyde gerçek isimli merkeziyetsiz bir tanımlama sistemi başlattı.

Çin’in ulusal blockchain altyapısının geliştiricisi BSN yaptığı açıklamada, “Çin RealDID, Anicert’in Siber Güvenilir Kimliğinin bir uzantısı olarak görülüyor” dedi ve sistemin başlatılmasının “kişisel verilerin korunmasında cesur bir adım” olduğunu ekledi. Açıklamaya göre, sistem sayesinde kullanıcılar DID adresleri ve özel anahtarlarıyla ticari bir web sitesine kayıt olabiliyor veya giriş yapabiliyor.

BSN ayrıca, “Kripto para birimleri üzerindeki yasağına rağmen, Çin’in blockchain teknolojisindeki ilerlemesi, özellikle de Web3 alanına yönelik Gerçek Ad Merkezi Olmayan Tanımlayıcının öncülüğü konusunda kayda değer” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir