Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.900
% 2.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.900
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ripple İrlanda Merkez Bankası Tarafından Onaylandı!

ripple xrp ETF

Ripple’ın İrlanda’daki yan kuruluşu Ripple Markets Ireland Limited, 19 Aralık’ta İrlanda Merkez Bankası tarafından Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı olarak faaliyet göstermesi için onay aldı.

Yapılan duyuruda, Ripple’ın İrlanda’da belirli dijital varlık hizmetleri sunmasına izin vererek, Kripto Varlık Piyasaları Yönetmeliği 2024’ün sonunda yürürlüğe girdiğinde firmanın Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki müşterilere bu tür hizmetleri sağlamasının önünü açıyor.

Ripple’ın genel danışmanı Stuart Alderoty daha önce gerekli onayların alınmasına bağlı olarak Avrupa lisansını bloktaki 27 eyaletin geri kalanına “pasaport edebileceğini” söylemişti.

Ripple Stratejik Girişimler Kıdemli Başkan Yardımcısı Eric Van Miltenburg, “İrlanda Merkez Bankası’nın kayıtlı Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları listesine Ripple Piyasalarını eklemesi, bölgedeki işimiz için ileriye doğru atılmış önemli bir adımdır” dedi.

Van Miltenburg, “İrlanda kendisini sanal varlık endüstrisi için destekleyici bir yetki alanı olarak konumlandırdı ve sonuç olarak Ripple gibi işletmelerin faaliyet göstermesi için harika bir yer olarak konumlandırdı ve bu da İrlanda’yı AB düzenlemeleri için birincil üssümüz olarak seçme kararımızı güçlendirdi” diye ekledi.

“İrlanda ve daha geniş anlamda AB, sektör için düzenleyici netlik sağlayarak dijital varlıklara, ödemelere ve fintech ekosistemine olan güveni artırıyor ve bu endüstrilerin uzun vadeli gelişimine olan bağlılıklarını gösteriyor.”

Ripple, 2022 Kasım ayından itibaren İrlanda’da bir VASP lisansı arıyor. Firmanın son kaydı, Singapur’daki yan kuruluşu Ripple Markets APAC Pte Ltd’nin Ekim ayında Singapur Para Otoritesi’nden Büyük Ödemeler Kurumu lisansı almasının ardından gerçekleşti.Ripple, böylelikle ABD’de bu yıl 35 para transferi lisansının çoğunu da güvence altına aldığını söyledi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

İrlanda, Kripto Firmalarının Odağı

Firma, İrlanda’nın fintech inovasyonu için bir hedef olarak çekiciliğinin, Ripple’ın 2022’de Dublin ofisini açma kararında önemli bir rol oynadığını söyledi. İrlanda Merkez Bankası daha önce 2018 yılında ülkede bir İnovasyon Merkezi kurarak fintech firmaları ile düzenleyici kurum arasında daha ilgi çekici ve resmi olmayan etkileşimi kolaylaştırmıştı.

Bununla beraber Dünya’nın en büyük kripto borsalarından Coinbase, daha önce Aralık 2022’de ülkede VASP olarak onay almış olan İrlanda’yı Ekim ayında AB merkezi olarak belirledi. Coinbase’in kripto borsası rakibi Gemini de operasyonlarını geçen yılın Ekim ayında İrlanda’ya kadar genişleterek, bu izni alan ilk şirket oldu.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir