Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.188
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.188
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Çin, Blokzinciri Kullanacak!

çin kripto paralar yolsuzluk

Çin Blokzinciri Kullanacak! Çin, 1.4 milyar vatandaşının gerçek kimliklerini doğrulamak için blockchain teknolojisini kullanma planını ilerletiyor. Açıklama, Çin’in ulusal düzeydeki blockchain girişimi olan Blockchain tabanlı Hizmet Ağı (BSN) tarafından yapıldı.

Bu adım, hükümete vatandaşlarını izleme ve takip etme konusunda emsalsiz bir güç vereceği için veri gizliliği savunucuları arasında endişe uyandırması muhtemel. Ancak BSN, sistemin merkezi olmayan kimlik (DID) teknolojisini kullanarak kullanıcı gizliliğini koruyacağını iddia ediyor. Çin Blokzinciri kullanarak insanların dijital kimliğini oluşturacak.

Çinli sosyal medya kullanıcıları için gerçek ad kaydı zorunludur. WeChat, Sina Weibo, Douyin, Kuaishou, Bilibili ve Xiaohongshu dahil olmak üzere Çin’in en büyük altı sosyal medya platformu, şu anda 500.000 veya 1 milyon takipçisi olan içerik oluşturucuların gerçek adlarını veya mali destekçilerinin adlarını kamuya açıklamasını zorunlu kılıyor.

Bu politika Ekim 2023’te uygulanmaya kondu ve “güvenilirliği artırmak ve kamu denetimini sağlamak” için tasarlandığı bildirildi. BSN, yeni sistemin kullanıcı gizliliğini koruyacağını iddia ediyor. BSN, yeni RealDID sisteminin dünyanın ilk ulusal düzeyde gerçek adlı merkezi olmayan kimlik sistemi olacağını iddia ediyor. Sistem, kullanıcıların web sitelerine anonim olarak kayıt olmalarını ve giriş yapmalarını sağlamak için DID teknolojisini kullanacak.

BSN bir basın açıklamasında, “RealDID hizmeti sayesinde kullanıcılar, DID adreslerini ve özel anahtarları kullanarak web sitelerine anonim olarak kayıt olabilecek ve giriş yapabilecekler. Böylece işletme verileri ve işlemler kişisel bilgilerden ayrı tutulacak” dedi.

Dikkatinizi çekebilir: Suudi Aramco Kripto Adımı!

Veri gizliliğiyle ilgili endişeler devam ediyor

BSN’nin iddialarına rağmen, bazı uzmanlar RealDID sisteminin vatandaşların çevrimiçi aktivitelerini takip etmek ve izlemek için kullanılabileceğinden endişe duyuyorlar. Hükümetin sistemi muhalefeti tespit etmek ve bastırmak için kullanabileceğini savunuyorlar.

Ayrıca, sistemin insan hakları ihlalleri geçmişi olan Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından geliştirilmesi veri gizliliği konusunda daha fazla endişe yaratıyor.

RealDID sisteminin geleceği belirsiz

RealDID sisteminin nasıl uygulanacağı veya Çin hükümeti tarafından nasıl kullanılacağı belirsiz. Ancak, duyuru veri gizliliği savunucuları arasında dünya çapında endişe uyandıracaktır. RealDID sisteminin iyiye yönelik bir güç mü yoksa baskı için bir araç mı olacağı zaman gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir