Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.680
% 4.85
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.680
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

BRC-20’nin Yeni Alevlisi Satoshi (SATS) Nedir?

SATS

Satoshis’in kısaltması olan Satoshi (SATS), Bitcoin’in bir birimidir. Bir satoshi, dijital para biriminin en küçük birimi olan 0,00000001 Bitcoin’e eşittir. SAT ve S’nin her ikisi de yaygın olarak kısaltma olarak kullanılır.

Satoshi (SATS) Neden Kullanılır?

Sats, birinin elinde tuttuğu Bitcoin miktarını ölçmek ve küçük işlemler yapmak için kullanılır. Bir satoshi’nin değeri çok az olduğundan, özellikle mikro işlemler ve bahşişler için kullanışlıdırlar. Örneğin birisi birkaç sent değerinde  Bitcoin göndermek isterse sats kullanarak bunu kolaylıkla yapabilir. Satoshi, adını BTC’nin mucidi Satoshi Nakamoto’dan alır.

Satoshi (SATS) Kripto İçin Önemi Nedir?

Sats, piyasadaki fiyat hareketlerini ölçmek için kullanıldığından kripto para piyasasında da rol oynuyor. Yatırımcılar Bitcoin’in fiyatının 10.000 dolar olduğunu söylemek yerine bunu sato cinsinden ifade edebilirler. Bu, sats dijital para biriminin çok daha küçük bir birimini temsil ettiğinden, daha küçük fiyat hareketlerinin takibini kolaylaştırır.

Bitcoin’in bölünebilirliği çok önemlidir çünkü onu yalnızca iki ondalık basamakla sınırlamak, bu kripto para birimini günlük kullanım için kullanışsız hale getirecektir. İşlem ücretlerinin ödenmesi ve  mikro ödemelerin tamamlanması söz konusu olduğunda daha küçük kesirler hayati önem taşır.

SATS on X: "#SATS #BTC #1SATS=1SATS https://t.co/fXA3Jju2tj Digital  currency for a real or digital world. 🌎🌐🌏 ✅️ On Bitcoin blockchain ✅️  BRC-20 token standard ✅️ 2.1 quadrillion SATS ✅️ Fair mint  https://t.co/rlqVhuig2d" /

Bitcoin ve Satoshi (SATS) Arasındaki Fark Nedir?

Bitcoin ve Satoshis arasındaki temel fark, BTC’nin Bitcoin ağındaki birincil hesap birimi olması, Sats’ın ise Bitcoin ağındaki en küçük hesap birimi olmasıdır. Bir BTC 100.000.000 Satoshi’ye (Sats) eşittir. Bu, bir Satoshi’nin 0,00000001 BTC’ye eşdeğer olduğu anlamına gelir.

Nasıl Çalışır?

Tekrar edecek olursak 1000SATS coin, kullanıcıların küçük miktarlarda değer transferi yapmasını sağlamak için özel olarak tasarlanmış bir blockchain üzerine inşa edilmiştir. Bu blockchain, hızlı işlemleri desteklemek ve düşük maliyetli transferleri mümkün kılmak amacıyla optimize edilmiştir. Aynı zamanda, madencilik ve onay süreçleri de daha hızlı gerçekleştirilir.

1000SATS coin’in bir diğer önemli özelliği de ölçeklenebilir olmasıdır. Bu, ağın daha fazla kullanıcı ve işlemi kaldırabilmesi anlamına gelir. Böylece, popülerlik kazandıkça performansını kaybetme riski en aza indirilir.

Potansiyel Etkileri

  1. Mikro Ödemelerde Kolaylık: 1000SATS coin, küçük alışverişlerde ve ödemelerde kullanılmak üzere tasarlandığından, günlük yaşamda insanlara kolaylık sağlar. Kullanıcılar, düşük işlem ücretleri ve hızlı onay süreleri sayesinde mikro ödemeleri daha etkili bir şekilde gerçekleştirebilirler.
  2. Finansal Dahil Edilme: Düşük değerli ödemeler için uygun olması, finansal olarak daha az gelişmiş bölgelerdeki insanlara da bu teknolojinin avantajlarından yararlanma fırsatı tanır. Böylece, daha fazla insan finansal sistemlere dahil olabilir.
  3. Blockchain Teknolojisinin Yaygınlaşması: 1000SATS coin gibi projeler, blockchain teknolojisinin daha geniş bir kitleye ulaşmasına katkıda bulunabilir. Kullanıcı dostu arayüzleri ve düşük maliyetli işlemleri sayesinde, insanlar kripto paraları daha kolay ve yaygın bir şekilde kullanabilirler.

İlginizi Çekebilir: Binance Futures 50x Kaldıraç İle $SATS Listeliyor!

SATS Coin Teknik Analiz

BRC20 tarafında gelişmeler devam ediyor dostlar. Anlaşılan önümüzdeki boğada bu ekosistemle de çokça meşgul olacağız. Ekosistemin meme tokenlarından $SATS’ı da bu nedenle takip listeme ekledim 👍

Bu hype devam ederken $SATS 2691 direncini kırarak bir saatte %138 yükseldi 🤯

Aynı zamanda şu an ATH’ında bulunuyor. Bu yüzden buradan yüklü alım kesinlikle önermiyorum. Benim görüşüme göre alımlar için bir geri çekilme beklenebilir veya önemsiz, unutulabilecek miktarlar ile alınabilir. En önemli destek bölgesi 38-35 arasında yer alıyor.

Sats

SATS Coin Piyasa Verileri

  • Fiyat: $0.0…04946
  • Bir Aylık Değişim: %244.30
  • Piyasa Değeri: $444,332,233
  • 24 Saatlik Hacim: $166,313,818
  • Toplam arz 2.100 Ton SAT
  • Maks. tedarik 2.100 Ton SAT

Satoshi (SATS) Nereden Satın Alınır?

Satoshi (SATS) coini almak için Binance 12 Aralık 2023 Türkiye saati ile 15:00’da listeleyecek. Bunun dışında Kucoin, Gate.io, Bitgetgibi birçok borsada listelenmiş halde bulunmaktadır.

Bitcoin Borsası Binance Bu Altcoini Listeleyeceğini Duyurdu!

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir