Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.067
% 2.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.067
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Avrupa’da Bitcoin ETP Çıkışları Devam Ediyor!

Avrupa Bitcoin borsasında işlem gören ürün çıkışları (ETP), son dönemde spot Bitcoin’in piyasaya sürülmesinin ardından arttı. Bir analist, bu olayın sebebi ABD’deki ETF’lerin olduğunu söyledi.

CoinShares Araştırma Görevlisi Luke Nolan, bu Pazar değişiminin ABD’deki kurumsal yatırımcıların yatırım stratejilerini yakın zamanda onaylanmış spot bitcoin ETF’lerine yönlendirdiği bir eğilimi vurguladığını belirtti.

Nolan, yaptığı açıklamada: “Avrupa Bitcoin ETP’lerinden önemli bir çıkış oldu. Birden fazla spot Bitcoin ETF’sinin onaylanmasından önce , birçok ABD kurumu neredeyse risksiz bazda işlemler için Avrupa ETP’lerini kullanıyordu. Ancak yeni ABD ürünlerinin yakın zamanda onaylanmasıyla bu kurumlar, aynı temel işlemleri yurtiçinde yürütmeyi daha uygun maliyetli veya daha uygun bulabilirler.”

Nolan, vadeli işlem fiyatlarının korunduğunu fakat artık aynı şeyi yurt içinde spot bitcoin ETF’leri ile daha uygun bir şekilde yapabileceklerini ekledi.

ABD’deki yatırımcılar bitcoin vadeli işlemlerinde açık pozisyon veriyorlardı, ancak aynı zamanda Avrupa ETP’leri aracılığıyla dayanak varlığı satın alıyorlardı, bu da sözleşmeyi kapatabilmelerini ve baz farkından kâr elde edebilmelerini sağlıyordu; bu durumda bu, temel varlık fiyatının üzerindeki primdir.”

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Vadeli işlemler bağlamında baz, bir varlığın nakit veya spot fiyatı ile belirli bir sözleşmenin vadeli fiyatı arasındaki farkı temsil etmeye yarıyor.

Bununla beraber Kanada Bitcoin ETP’lerinden çıkışlarda da kayda değer bir artış gözlemlendi.

Nolan, “Kanada bitcoin ETP’leri ile ilgili olarak, Kanada ETP’lerine yatırım yapma yolları olan ABD’li yatırımcıların da yeni ABD fonlarına yatırım yapmaya yöneldiği görülüyor” diye ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir